Περισσότερα

SEO Προώθηση Ιστοσελίδων

Κατάλληλη για εσάς που ήδη έχετε ιστοσελίδα και θέλετε να την προωθήσετε στις μηχανές αναζήτησης με τεχνικές SEO, σε λέξεις-κλειδιά της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείστε, για να βελτιώσετε τις κατατάξεις της στα οργανικά αποτελέσματα της Google και κατά συνέπεια και την επισκεψιμότητά της. Μέσω αυτής της υπηρεσίας μας, η ιστοσελίδα σας θα καταφέρει να είναι ορατή στην πρώτη σελίδα της Google σε λέξεις-κλειδιά που σας ενδιαφέρουν και έχουν αξία για εσάς και την εταιρεία σας.

SEO Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων

Κατάλληλη για εσάς που ήδη έχετε ιστοσελίδα και θέλετε να βελτιστοποιήσετε την αρχιτεκτονική της (On-Page) με τεχνικές SEO, για λέξεις-κλειδιά της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείστε, για να βελτιώσετε τις κατατάξεις της ιστοσελίδας σας στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και κατά συνέπεια και την επισκεψιμότητά της. Μέσω αυτής της υπηρεσίας μας, η ιστοσελίδα σας θα αποκτήσει μια SEO βελτιστοποιημένη αρχιτεκτονική, θα συνάδει με τους κανόνες και τις πρακτικές της Google και κατά συνέπεια θα βελτιωθούν οι οργανικές της κατατάξεις σε λέξεις-κλειδιά που σας ενδιαφέρουν και έχουν αξία για εσάς και την εταιρεία σας.

Περισσότερα

Περισσότερα

SEO Σχεδιασμός Ιστοσελίδων

Κατάλληλη για εσάς που θέλετε να κάνετε κατασκευή ή ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας με μια άλλη εταιρεία αλλά θέλετε να έχει και βελτιστοποιημένη αρχιτεκτονική (On-Page) με τεχνικές SEO, για λέξεις-κλειδιά της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείστε. Μέσω αυτής της υπηρεσίας μας, η ιστοσελίδα σας θα αποκτήσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αυτό της SEO βελτιστοποιημένης αρχιτεκτονικής. Η καινούρια σας ιστοσελίδα θα συνάδει με τους κανόνες και τις πρακτικές της Google και θα καταφέρουμε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

White Label SEO & Παραπομπές Πελατών

Kατάλληλη για εσάς που έχετε εταιρεία digital marketing και θέλετε είτε να εξυπηρετήσετε τους πελάτες σας προσφέροντας τους μια ολοκληρωμένη υπηρεσία SEO, είτε να ενσωματώσετε στις υπηρεσίες σας το Search Engine Optimization. Μέσω αυτής της υπηρεσίας ενισχύετε το Brand και τις υπηρεσίες σας ενώ έχετε την δυνατότητα να  προσφέρετε SEO στο πελατολόγιο σας χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια από εσάς. Από την στιγμή που αναλαμβάνουμε, σας καθοδηγούμε στη διαχείριση του πελάτη και από πίσω κάνουμε όλη την SEO δουλειά εμείς.

Περισσότερα

Ενδιαφέρεστε για SEO Υπηρεσίες;

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Στοιχεία

Επικοινωνίας

Φόρμα

Συνεργασίας

Διαβάστε περισσότερα...

Το internet έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια και την έχει κάνει πολύ ευκολότερη σε πολλούς τομείς με κορυφαίο αυτόν του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών. Πλέον στο διαδίκτυο μπορεί να βρει ο καθένας όποιο προϊόν ή υπηρεσία θέλει, να συγκρίνει τιμές και να κάνει την επιλογή του χωρίς καν να χρειαστεί να σηκωθεί από τον καναπέ του, πόσο μάλλον να βγει από το σπίτι του. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι πλέον οι περισσότερες αγορές αλλά και μισθώσεις υπηρεσιών καθώς και η ψυχαγωγία γίνονται μέσω διαδικτύου. Μπορούμε λοιπόν με σιγουριά να πούμε ότι μία επιχείρηση χωρίς μία τουλάχιστον αξιοπρεπή παρουσία στο διαδίκτυο είναι σε ξεκάθαρα μειονεκτική θέση.

Εδώ όμως τίθεται ένα σημαντικό ερώτημα: τι εννοούμε όταν λέμε «αξιοπρεπή διαδικτυακή παρουσία»; Οι περισσότεροι συνδέουν αυτή την έννοια με την δημιουργία μίας όμορφης ιστοσελίδας με τη χρήση των τελευταίων τάσεων και τεχνικών όσον αφορά το web design καθώς και συχνές ενημερώσεις στους λογαριασμούς στα social media. Η αλήθεια όμως είναι ότι ακόμη και το πιο καλά σχεδιασμένο site μπορεί πολύ εύκολα να χαθεί μέσα στον ωκεανό του διαδικτύου και των μηχανών αναζήτησης. Για να έχει λοιπόν το site σας μία καλή (πρώτη σελίδα) και το σημαντικότερο επικερδή παρουσία στο διαδίκτυο αλλά και στις μηχανές αναζήτησης, θα πρέπει να του γίνει κάποια προώθηση κι εδώ είναι που μπαίνουν στο παιχνίδι οι υπηρεσίες SEO (Search Engine Optimization) και τα διάφορα κανάλια Digital Marketing.

Τι είναι το SEO;

Με απλά λόγια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι το SEO είναι μία μορφή digital marketing. SEO σημαίνει Search Engine Optimization, κάτι που στα Ελληνικά μπορεί να αποδοθεί σαν Βελτιστοποίηση για Μηχανές Αναζήτησης. Όπως μπορείτε να καταλάβετε λοιπόν, μιλάμε για μία μέθοδο marketing που στοχεύει στις μηχανές αναζήτησης, γιατί όμως και πως μπορεί να βοηθήσει ένα site; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Internet και μηχανές αναζήτησης

Όπως θα έχετε καταλάβει κι εσείς από την προσωπική σας εμπειρία σαν χρήστης του internet, είναι σχεδόν αδύνατο να βρει κανείς μόνος του χωρίς να καταφύγει σε κάποια μηχανή αναζήτησης και συγκεκριμένα στη Google, η οποία κι έχει καταλήξει να γίνει συνώνυμη της αναζήτησης στο διαδίκτυο. Οι μηχανές αναζήτησης δεν έχουν σαν αποστολή να ψάχνουν απλά στο internet και να παρουσιάζουν αποτελέσματα στον χρήστη. Τα αποτελέσματα που παρουσιάζουν θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο χρήσιμα έτσι ώστε αυτός να βρει αυτό που ψάχνει σε ένα ή το πολύ σε δύο κλικ. Αν μία μηχανή αναζήτησης ας πούμε βγάζει συνέχεια νεκρά ή παλιά links στα αποτελέσματα μίας αναζήτησης, είναι λογικό να σταματήσουν να την χρησιμοποιούν οι χρήστες.

Για να προσφέρουν λοιπόν χρήσιμα αποτελέσματα οι μηχανές αναζήτησης εφαρμόζουν μία συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης των ιστοσελίδων που ανταποκρίνονται στην αναζήτηση του χρήστη και του τα παρουσιάζουν με μία συγκεκριμένη κατάταξη, η οποία δεν είναι καθόλου τυχαία. Όσο πιο ψηλά εμφανίζεται μία ιστοσελίδα στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, τόσο πιο πιθανό είναι να την επισκεφτεί κάποιος και να «αγοράσει» από εκεί αυτό που ψάχνει αν μιλάμε για προϊόν ή υπηρεσία. Με άλλα λόγια, η επισκεψιμότητα μίας ιστοσελίδας εξαρτάται θετικά από τη θέση της στις σελίδες αποτελεσμάτων σχετικών αναζητήσεων.

Τι κάνουν ο υπηρεσίες SEO

Με απλά λόγια, αποστολή του ειδικού στο SEO (Search Engine Optimization) είναι να φροντίσει ώστε μία ιστοσελίδα να πληροί όσο το δυνατόν περισσότερα κριτήρια κατάταξης των μηχανών αναζήτησης, έτσι ώστε να έχει πάντα μία πολύ υψηλή θέση στις σελίδες με τα αποτελέσματα αναζήτησης. Εννοείται ότι το ζητούμενο είναι να μπορέσει η ιστοσελίδα να βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις των εν λόγω σελίδων για να έχει πάντα όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε για το SEO είναι ότι σε αντίθεση με άλλες μεθόδους digital marketing, πρόκειται για μαραθώνιο και όχι για sprint. Είναι δηλαδή μία πολύ εξειδικευμένη διαδικασία που απαιτεί δράσεις και παρεμβάσεις τόσο στην ίδια την ιστοσελίδα όσο και πέρα από αυτή. Τα αποτελέσματα του SEO δεν είναι άμεσα ορατά, αλλά είναι σταθερά και είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Πως γίνεται το SEO

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, όπως είπαμε και παραπάνω, δεν είναι απλή υπόθεση και απαιτεί πολλή δουλειά τόσο στην ίδια την ιστοσελίδα όσο και σε άλλα sites. Ας δούμε λοιπόν πολύ συνοπτικά τα βήματα μίας καμπάνιας SEO για να έχετε μία γενική εικόνα του τι γίνεται.

Μελέτη του site και του ανταγωνισμού

Το πρώτο βήμα μίας καμπάνιας SEO είναι πάντα η προσεκτική μελέτη του site του πελάτη ώστε να καταλάβει ο ειδικός σε τη κατάσταση είναι όσον αφορά στις μηχανές αναζήτησης, πόσο ψηλά δηλαδή μπορεί να βγαίνει στα αποτελέσματα ή με άλλα λόγια, πόσα και ποια κριτήρια κατάταξης πληροί και σε ποιο βαθμό. Με βάση τα πορίσματα αυτής της μελέτης θα δημιουργηθεί κι ένα λεπτομερές σχέδιο δράσης το οποίο και θα παρουσιαστεί στον πελάτη για να ξέρει και αυτός πως είναι τα πράγματα και τι πρέπει να γίνει.

Στη συνέχεια – ή ακόμη και ταυτόχρονα με τη μελέτη του site του πελάτη – θα γίνει και μία μελέτη των sites των ανταγωνιστών, έτσι ώστε ο ειδικός να αποκτήσει μία καλή εικόνα της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται ο πελάτης του για να μπορέσει να κάνει το σχέδιο και τις παρεμβάσεις του όσο το δυνατόν πιο στοχευμένες. Εννοείται ότι όσο πιο μεγάλη και ανταγωνιστική είναι μία αγορά, τόσο πιο δύσκολο θα είναι και το έργο του SEO search engine expert.

On page SEO

Εδώ πλέον περνάμε στη φάση όπου έχουν αρχίσει να γίνονται οι παρεμβάσεις που θα ανεβάσουν την ιστοσελίδα του πελάτη στα αποτελέσματα. Σε πρώτη φάση λοιπόν, γίνονται παρεμβάσεις στην ίδια την ιστοσελίδα, το περίφημο on page SEO. Σκοπός αυτών των παρεμβάσεων είναι να κάνουν την δομή του site όσο το δυνατόν πιο απλή και φιλική προς τον χρήστη. Θα έχουμε λοιπόν παρεμβάσεις «κάτω από το καπό» έτσι ώστε ο χάρτης του site να γίνει απλός – για πιο γρήγορο σκανάρισμα στις μηχανές αναζήτησης – αλλά και για μείωση του χρόνου φόρτωσης των επιμέρους σελίδων του. Επιπλέον, θα γίνουν ενέργειες που θα εγγυηθούν ότι το site θα εμφανίζεται σωστά σε όλες τις συσκευές, άσχετα από το μέγεθος και τον προσανατολισμό των οθονών τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί πλέον οι περισσότεροι σερφάρουν στο διαδίκτυο με κινητά και τάμπλετ και όχι με μεγάλα PC. Τέλος, θα γίνει προσθήκη ειδικά διαμορφωμένου και ισχυρού περιεχομένου.

Off page SEO

Με τον όρο αυτό εννοούμε με απλά λόγια τις διεργασίες που γίνονται πέρα από την ίδια την ιστοσελίδα για να βελτιωθεί η θέση της στις σελίδες αποτελεσμάτων και να φτάσει ακόμη και στις πρώτες θέσεις αν είναι δυνατόν. Εννοείται ότι οι Off Page διεργασίες είναι πιο χρονοβόρες και πιο δύσκολες. Ξεκινούν με την εγγραφή του site σε σχετικά web directories και κορυφώνονται με την δημιουργία σχέσεων ανάμεσα στο site του πελάτη και άλλα sites που θεωρούνται «αυθεντίες» στον χώρο. Αυτό έχει μεγάλη σημασία καθώς η αξιοπιστία των εν λόγω sites «μεταδίδεται» και στην ιστοσελίδα του πελάτη. Αυτό συνήθως γίνεται με τη  δημιουργία links που αφορούν το περιεχόμενο των sites. Επίσης, σε αυτή τη φάση περιλαμβάνονται και η δημιουργία αλλά και τακτική ανανέωση λογαριασμών στα social media αφού η δημοτικότητα τους τα έχει κάνει πολύ σημαντικά για την online εμπειρία μας, οπότε είναι λογικό να λαμβάνονται υπόψη και από τις μηχανές αναζήτησης.

Πως μετριούνται η εξέλιξη και τα αποτελέσματα του SEO

Αν μία επιχείρηση προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες SEO, τότε θα πρέπει να προσφέρει και στους πελάτες της λεπτομερείς αναφορές με την πρόοδο των εργασιών της αλλά και με την εξέλιξη αντικειμενικά και όχι υποκειμενικά μετρήσιμων παραμέτρων όμως η θέση στα αποτελέσματα αναζητήσεων αλλά και ο αριθμός επισκεπτών κάθε μήνα. Εννοείται ότι τα δεδομένα αυτά παρουσιάζονται σε αντιπαράθεση με αυτά του προηγούμενου μήνα ή με τη κατάσταση του site πριν ξεκινήσουν οι υπηρεσίες SEO. Με αυτόν τον τρόπο ο πελάτης ξέρει πολύ καλά και ανά πάσα στιγμή τι γίνεται στο site του και πόσο έχει προοδεύσει απ’ όταν ξεκίνησε η βελτιστοποίηση του.

Γιατί να προτιμήσετε το SEO και όχι κάποια άλλη μορφή digital marketing;

Όπως ίσως να γνωρίζετε, εννοείται ότι το SEO δεν είναι η μόνη μέθοδος digital marketing, υπάρχει ας πούμε και η προώθηση μέσω διαφημίσεων στη Google αλλά και σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook. Αυτό που κάνει το SEO να διαφέρει λοιπόν, δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι προσφέρει κάτι πολύ σημαντικό: το λεγόμενο organic traffic. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο επισκέπτης φτάνει στο site σας με έναν φυσικό τρόπο καθώς ψάχνει ήδη για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας.

Οι διαφημίσεις έχουν ξεκάθαρη θέση και σήμανση όπου παρουσιάζονται, οπότε οι χρήστες είναι επιφυλακτικοί απέναντι τους. Όταν ένας χρήστης φθάνει με φυσικό – οργανικό τρόπο σε ένα site, αυξάνονται πολύ σημαντικά οι πιθανότητες να προβεί σε κάποια αγορά ή άλλη επιθυμητή ενέργεια (δημιουργία λογαριασμού μέλους, εγγραφή σε newsletter κλπ) αφού νιώθει ότι έφτασε εκεί από δική του επιλογή και όχι από κάποια διαφήμιση η οποία μπορεί να είναι και παραπλανητική.

Άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα του SEO είναι το γεγονός ότι τα οφέλη του είναι μόνιμα ενώ τα οφέλη μίας απλής διαφημιστικής καμπάνιας στην ουσία εξαφανίζονται όταν θα λήξει αυτή η καμπάνια.

Κλείνοντας λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι το SEO είναι στις μέρες μας απαραίτητο για κάθε επιχείρηση ή ιστοσελίδα που θέλει να ξεχωρίσει στον απέραντο κόσμο του διαδικτύου. Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους digital marketing παρέχει μόνιμα αποτελέσματα και οφέλη και σας παρέχει μία ιστοσελίδα που θα είναι μοντέρνα αλλά και απόλυτα φιλική ως προς τον χρήστη.