Για να λειτουργεί επιτυχώς μία επιχείρηση, στις μέρες μας, οφείλει να παρίσταται και ψηφιακά μέσω ενός website. Αν διαθέτετε μία εταιρική ιστοσελίδα, μα είστε απογοητευμένος εξαιτίας των ελάχιστων επισκέψεων που δέχεται μηνιαίως, ίσως δεν γνωρίζετε την δύναμη του SEO. Με στοχευμένες ενέργειες στον διαδικτυακό χώρο που κατέχετε, θα καταφέρετε να αυξήσετε τις επισκέψεις και τους πελάτες σας. Πώς θα το πραγματοποιήσετε αυτό; Με την βοήθεια που θα σας προσφέρει ένας πάροχος υπηρεσιών SEO.

Τι είναι το SEO

Το SEO είναι μία από τις πιο δυνατές στρατηγικές του ψηφιακού μάρκετινγκ και είναι χρήσιμο για την προώθηση των επιχειρήσεων. Προέρχεται από τις λέξεις της αγγλικής γλώσσας ‘Search Engine Optimization’ και ορίζεται ως ένα σύνολο ενεργειών στο website με στόχο να γίνει ορατό από τις μηχανές αναζήτησης.

Όταν το site βρεθεί ψηλά στην κατάταξη της Google, αυξάνονται οι πιθανότητες να το αντιληφθούν οι χρήστες του διαδικτύου την στιγμή που αναζητούν κάτι συγκεκριμένο και να εισέλθουν σε αυτό. Είναι μία δύσκολη διαδικασία που απαιτεί χρόνο και τεχνικές γνώσεις.  Γι΄αυτό το λόγο η επένδυση σε υπηρεσίες Search Engine Optimization είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν περισσότερο τα online έσοδα τους.

Τι είναι ο πάροχος υπηρεσιών SEO

Ο επαγγελματίας με γνώσεις πάνω στις μηχανές αναζήτησης προσλαμβάνεται για να διορθώσει ή να αλλάξει στοιχεία στο site και να αυξηθούν οι πιθανότητες να καταταχθεί αυτό στις πρώτες θέσεις των οργανικών αποτελεσμάτων της Google, του Bing, της Yahoo κλπ., Οι υπηρεσίες SEO που παρέχει είναι πολλές, κατάλληλες και διαφορετικές για τον κάθε πελάτη, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν.

Ποια είναι τα καθήκοντα του

Εάν αποφασίσετε να συνεργαστείτε με κάποιο πάροχο υπηρεσιών του SEO θα παρατηρήσετε από κοντά τι θα κάνει για να λάβετε στο τέλος ένα άριστα βελτιστοποιημένο ιστότοπο. Ο ειδικός πρώτα θα ερευνήσει την επιχείρηση που διαθέτετε, τον τομέα όπου δραστηριοποιείστε και τους ανταγωνιστές σας, έτσι ώστε όταν ολοκληρωθεί η έρευνα να οριστούν οι κατάλληλες στρατηγικές που θα έχουν θετικό αποτέλεσμα.

Στην συνέχεια, θα εξετάσει εξονυχιστικά τους αντιπάλους σας. Δηλαδή, θα αναλύσει τον τρόπο που συνδέονται τα backlinks (εξωτερικοί σύνδεσμοι), θα καταγράψει όλους τους τύπους των συγκεκριμένων συνδέσμων και τα keywords που χρησιμοποιούν. Επίσης, θα ελέγξει και το περιεχόμενο τους.

Έπειτα, ο ειδικός του SEO θα αναζητήσει τις λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την επιχείρησή σας και το website ώστε να τις τοποθετήσει αργότερα στα κείμενα, στις ετικέτες τίτλου, στις μετά-περιγραφές κλπ. Έτσι, θα είναι πιο εύκολο να ανακαλύψουν την ιστοσελίδα όσοι πληκτρολογούν στην μπάρα της Google τα συγκεκριμένα keywords.

Μετά την εύρεση των λέξεων-κλειδιών ο ειδικός θα αρχίσει την βελτιστοποίηση εσωτερικά της ιστοσελίδας (On- Page). Πιο συγκεκριμένα:

  • Θα προβεί σε αλλαγές στην αρχιτεκτονική του site,
  • Θα προσθέσει περισσότερους εσωτερικούς συνδέσμους εάν το κρίνει απαραίτητο,
  • Θα ελέγξει τα ήδη υπάρχοντα κείμενα, θα διαγράψει τα διπλότυπα και θα προσθέσει νέα πιο ποιοτικά και χρήσιμα για κάθε χρήστη,
  • Θα ελέγξει και θα διορθώσει, εάν χρειαστεί, την ταχύτητα που φορτώνεται το site και θα το καταστήσει φιλικό για τις κινητές συσκευές.

Η On-Page βελτιστοποίηση έχει περισσότερα οφέλη για μία ιστοσελίδα καθώς με τις σωστές λέξεις-κλειδιά η μηχανή αναζήτησης κατανοεί καλύτερα το θέμα της και το περιεχόμενό της και την κατατάσσει στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων.

Επιπλέον, με την βοήθεια του ειδικού βελτιστοποιείται η εμπειρία χρήσης που παρέχει ο ιστότοπος και οι αναφορές γύρω από αυτόν. Δημιουργούνται αξιόλογοι εξωτερικοί σύνδεσμοι (backlinks) και παρακολουθείται η απόδοση των keywords στις μηχανές αναζήτησης. Ανάλογα με τις εξελίξεις προβαίνουν σε νέες αλλαγές για καλύτερα αποτελέσματα.

Οι δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας Specialist SEO

  • Η εργασία ενός ειδικού στο SEO απαιτεί πολλές γνώσεις και δεξιότητες. Εκτός από τις τεχνικές θα πρέπει να διαθέτει ικανότητες:
  • κριτικής σκέψης για αξιολογεί κριτικά τους παράγοντες που επηρεάζουν μία ιστοσελίδα να κατακτήσει μία καλή θέση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης,
  • έρευνας και ανάλυσης για να σχεδιάζει προσεκτικά τις συναφείς λέξεις-κλειδιά,
  • γραφής για να συντάσσει κείμενα που προσελκύουν τους επισκέπτες και τις μηχανές αναζήτησης,
  • επικοινωνίας για να επικοινωνεί αποτελεσματικά με τους πελάτες και
  • ευελιξίας. Δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη ‘συνταγή’ βελτιστοποίησης που να έχει τα ίδια αποτελέσματα για κάθε επιχείρηση. Έτσι, ο ειδικός θα πρέπει να είναι ευέλικτος για να αλλάζει τακτικές χωρίς να χαθεί η δυναμική.

Ανακεφαλαιώνοντας, ένας πάροχος υπηρεσιών SEO είναι απαραίτητος για οποιονδήποτε χρειάζεται να αυξήσει την αξιοπιστία και την δημοτικότητα της επαγγελματικής του ιστοσελίδας.

SEO Dominator: Η πιο Εξειδικευμένη Εταιρεία Προώθησης Ιστοσελίδων στην Ελλάδα

Καλέστε μας τώρα