Οι Έλληνες, η Ανάπτυξη και το Digital Marketing

Ένας από τους τομείς που γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθιση στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, είναι αυτός του digital marketing. Παρά την Κρίση η Έλληνες επιχειρηματίες έχουν καταλάβει που βρίσκετε το παιχνίδι και πως θα πρέπει να λειτουργήσουν στην Νέα Εποχή. Σύμφωνα με έρευνες, σχεδόν όλες οι υγιείς επιχειρήσεις με έδρα την Ελλάδα, «τρέχουν» τουλάχιστον μια εκστρατεία ψηφιακού marketing και μάλιστα δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο Google AdWords αλλά και την δημιουργία branded εφαρμογών για κινητά, tablets αλλά και υπολογιστές. Επίσης Ιδιαίτερη άνθιση γνωρίζει και το SEO πλέον.

Ο λόγος που όλο και περισσότερες εταιρείες στρέφονται στο internet marketing για την προώθηση τόσο του ίδιου του brand τους όσο και των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουν, είναι πολύ απλός.

Οι Έλληνες, όπως και όλοι στον κόσμο σήμερα, αφιερώνουν όλο και περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο και το χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά τόσο για την ενημέρωση και τη διασκέδαση τους, όσο και για τα ψώνια τους. Πλέον σχεδόν κανείς δεν κάνει την παραδοσιακή «βόλτα στα μαγαζιά» για να δει νέα προϊόντα και να πάρει μια ιδέα για τις τιμές της αγοράς.

Χρησιμοποιεί το internet για να κάνει γρήγορα και απλά την έρευνα αγοράς του και έπειτα αγοράζει το προϊόν που τον ενδιαφέρει είτε online είτε από το «φυσικό» κατάστημα που το πουλάει φθηνότερα.

Αυτό σημαίνει πως πλέον τα παραδοσιακά media, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο, οι εφημερίδες και τα περιοδικά δεν είναι τα καλύτερα μέρη για να βρει μια επιχείρηση νέους υποψήφιους πελάτες. Για να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος για την επιχείρηση σας και τα προϊόντα σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το internet είναι το μέσο το οποίο έχει την μεγαλύτερη απήχηση και θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα.

Το προφίλ του Internet marketing στην Ελλάδα

Ορισμένες επιχειρήσεις της χώρας μας σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο συνήθως επιλέγουν να δημιουργήσουν ένα τμήμα internet marketing από το ήδη υπάρχον τμήμα μάρκετινγκ τους. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι επιλέγουν έναν υπάλληλο με γνώσεις στον χώρο της πληροφορικής, του marketing και του διαδικτύου που ήδη δουλεύει στην επιχείρηση και του αναθέτουν να δημιουργήσει μια ομάδα που θα ασχολείται αποκλειστικά με marketing στο διαδίκτυο και να είναι και ο επικεφαλής της. Έτσι μειώνουν λίγο το κόστος της προώθησης στο διαδίκτυο.

Αυτό δεν είναι λύση αυτή για την επιτυχία, αλλά έγκλημα σε βάρος της επιχείρησης.

Υπάρχουν βέβαια και επιχειρήσεις στην Ελλάδα που σκέφτονται έξυπνα θέλουν να επενδύσουν στην ανάπτυξη και την κερδοφορία τους και επιλέγουν να προσλάβουν μια εταιρεία ειδικών στο digital marketing προκειμένου να έχουν εγγυημένα αποτελέσματα.

Μια εταιρεία internet marketing συνήθως αποτελείται από έναν ή περισσότερους digital marketer και SEO experts. Πρόκειται για άτομα με πολύ εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στον συγκεκριμένο κλάδο, οι οποίες και συνήθως αποκτούνται με συνεχόμενη εκπαίδευση χρόνων και παρακολούθηση σχετικών “σεμιναρίων” που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Ο κάθε expert συνήθως ηγείται μιας ομάδας συνεργατών που ασχολείται με διάφορα μέρη μιας καμπάνιας internet marketing, όπως είναι η συγγραφή ή δημιουργία περιεχομένου η κατασκευή ιστοσελίδων ή μια καμπάνιας SEO. Με απλά λόγια, ο expert είναι το «μυαλό» του κάθε project και η ομάδα του στην ουσία αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει το όραμα του. Τα μέλη μιας ομάδας internet marketing, πέρα από τον επικεφαλής, δεν χρειάζεται να έχουν ιδιαίτερες γνώσεις στο marketing, αρκεί να γνωρίζουν να κάνουν ΠΟΛΥ καλά την δουλειά που αναλαμβάνουν.

Όπως είπαμε και παραπάνω, οι ελληνικές επιχειρήσεις «προτιμούν» το Google AdWords, δηλαδή τη προβολή της ιστοσελίδας τους και των διαφημίσεων τους σε ειδικές θέσεις των αποτελεσμάτων της Google και την δημιουργία branded apps.

Η συνεχόμενη ανάπτυξη των social media όμως (Facebook, twitter, Instagram κλπ), έχει στρέψει και πολλές επιχειρήσεις στο λεγόμενο social media marketing, δηλαδή στη δημιουργία και διαχείριση σελίδων σε αυτά τα μέσα ή ακόμη και την αγορά διαφημίσεων σε κάποια από αυτά.

Τέλος, όλο και περισσότερο έδαφος κερδίζει στην Ελλάδα το SEO, δηλαδή η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, η οποία πρόκειται για μια διαδικασία αλλαγών και μετατροπών σε ένα site, η οποία θα του επιτρέψει να βγαίνει στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης όταν κάποιος κάνει αναζητήσεις σχετικές με τα προϊόντα και το περιεχόμενο του. Εμπιστευτείτε το σε Ειδικούς και Επενδύστε σε αυτό. Ναι είναι η αποδοτικότερη μορφή Marketing στο internet και έχει το μεγαλύτερο ROI μακροπρόθεσμα.

Το ηθικό δίδαγμα είναι ότι η Ελλάδα έχει μπει για τα καλά πλέον στη ψηφιακή εποχή και το διαδίκτυο, οπότε και όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προσαρμόσουν την στρατηγική τους, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν καλύτερα τις δυνατότητες που προσφέρει αυτή η νέα εποχή.

Αν δεν το εκμεταλλευτείτε Εσείς θα το εκμεταλλευτούν οι Ανταγωνιστές σας!

SEO Dominator: Η πιο Εξειδικευμένη Εταιρεία Προώθησης Ιστοσελίδων στην Ελλάδα