Η επιτυχία μίας επιχείρησης καθορίζεται από τον αριθμό των πωλήσεων και των αφοσιωμένων πελατών της. Έτσι, η διαφήμιση αποτελεί μονόδρομο για την επίτευξη αυτών των στόχων που έχει ο κάθε επιχειρηματίας. Με την αύξηση των διαδικτυακών καταστημάτων τα τελευταία έτη, το ψηφιακό μάρκετινγκ έχει αντικαταστήσει το παραδοσιακό, σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Τι ακριβώς είναι το digital marketing και πώς ωφελεί μία online επιχείρηση θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε στις επόμενες γραμμές.

Τι εννοούμε όταν λέμε Digital Marketing

Αρχικά, μάρκετινγκ είναι το σύνολο των προσπαθειών που κάνει μία επιχείρηση για να προσπαθήσει να κερδίσει νέους πελάτες και να τους διατηρήσει μέσω της διαφήμισης. Μέσω αυτής, αναδεικνύεται η ποιότητα των προϊόντων και ενημερώνεται ο καταναλωτής για τις υπηρεσίες που προσφέρει το κάθε κατάστημα.

Με τον όρο ψηφιακό (digital) μάρκετινγκ εννοούμε την συλλογή των τακτικών που κάνει μία επιχείρηση με την βοήθεια των ψηφιακών τεχνολογιών κάτω από την επίβλεψη ανθρώπων που είναι επαγγελματίες στο ψηφιακό marketing για να επικοινωνεί με τους πελάτες της, να προσελκύσει νέους και να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους προς αυτή. Αν και σήμερα τα ψηφιακά μέσα χρησιμοποιούνται από πολλούς, δυστυχώς ελάχιστοι επιχειρηματίες γνωρίζουν πως υπάρχουν πολλές SEO εταιρείες στην Ελλάδα που βοηθούν στην επιτυχία των online καταστημάτων με τις κατάλληλες τεχνικές του digital marketing.

Το online digital marketing έγινε αρκετά δημοφιλές περίπου το 2000, όταν γεννήθηκε το iPhone και αυξήθηκαν περισσότερο οι χρήστες του διαδικτύου. Είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να λειτουργήσει σε οποιαδήποτε επιχείρηση ανεξάρτητα του μεγέθους της και του τομέα δραστηριότητας της. Οι τεχνικές του έχουν ως στόχο:

  • Να τραβήξουν την προσοχή των καταναλωτών,
  • Να τους στείλουν στο ηλεκτρονικό κατάστημα που προωθείται
  • Και να τους πείσουν να εγγραφούν στο newsletter ή να αγοράσουν ένα προϊόν. Αν μείνουν ικανοποιημένοι με την αγορά τους ή γενικά με την εμπειρία τους στο e-shop είναι πολύ πιθανόν να μιλήσουν γι΄αυτό σε φίλους και γνωστούς.

Που διαφέρει το ψηφιακό από το παραδοσιακό marketing

Ανέκαθεν, οι επιχειρήσεις προσπαθούσαν να προωθήσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους με τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές διαφημίσεις, με το μοίρασμα διαφημιστικών εντύπων κλπ. Το digital marketing, ωστόσο, διαφέρει αρκετά από το παραδοσιακό.

Η πιο βασική διαφορά είναι πως στις στρατηγικές του ψηφιακού μάρκετινγκ μπορούν να γίνουν μετρήσεις βασιζόμενοι σε στοιχεία. Έτσι, αν μία τεχνική δεν αποδίδει σε μεγάλο βαθμό, μπορεί να αλλάξει και η επιχείρηση μαζί με τους ειδικούς του digital να εστιάσουν μόνο σε τεχνικές που αποδίδουν.

Ακόμη, το παραδοσιακό μάρκετινγκ είναι πιο ακριβό και εστιασμένο μόνο σε ένα μέσο, ενώ με το ψηφιακό οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων έχουν άπειρες δυνατότητες να χρησιμοποιήσουν διαφορετικά μέσα, όπως video, emails, Facebook, twitter, LinkedIn κλπ. για να προωθηθούν και να αποκτήσουν περισσότερους πελάτες και συνάμα να αυξηθούν οι πωλήσεις τους.

Τα είδη του online marketing

Το digital marketing έχει αρκετά είδη και τα πιο συνηθισμένα είναι όσα ακολουθούν:

  • Email marketing: Με αυτή την στρατηγική, οι εταιρείες χρησιμοποιούν μαζικά emails για να προωθήσουν τα νέα τους προϊόντα ή για να ενημερώσουν τους πελάτες για εκπτώσεις. Ξεκίνησε το 1978, όταν ο Gary Thurek, υπεύθυνος μίας εταιρείας Η/Υ έστειλε ένα μαζικό email για να προωθήσει τα προϊόντα που πουλούσε η επιχείρησή του.
  • Social media marketing: Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν πολύ ισχυρά κανάλια διαφήμισης καθώς επιτρέπουν στους επιχειρηματίες να συνδέονται άμεσα με τους πελάτες.
  • Search Engine marketing (SEM): Στο συγκεκριμένο είδος μάρκετινγκ συμπεριλαμβάνεται το SEO, η βελτιστοποίηση δηλαδή ενός e-shop ή ενός website για να γίνει ορατό στην Google, να το κατατάξει στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων και στην συνέχεια να γνωστοποιηθεί στους διαδικτυακούς χρήστες/δυνητικούς πελάτες.
  • Content marketing: Δημιουργούνται, δημοσιεύονται και διαμοιράζονται ποιοτικά κείμενα. Δίνοντας μία χρήσιμη πληροφορία σε έναν αναγνώστη, είναι πιθανόν να μετατραπεί σε πελάτης της επιχείρησης που τον βοήθησε να μάθει ό,τι δεν γνώριζε.
  • Influencer marketing: Σε αυτό το είδος, καλούνται άτομα που έχουν επιρροή (ηθοποιοί, αθλητές, τραγουδιστές) να προωθήσουν κάποιο προϊόν επικαλούμενοι προσωπική τους εμπειρία.
  • Mobile marketing,
  • Video marketing κλπ.

Ποιες υπηρεσίες προσφέρουν οι εταιρείες digital marketing

Οι digital marketing εταιρείες είναι πολύτιμες για κάθε επιχειρηματία χάρη στις γνώσεις τεχνολογίας που διαθέτουν. Μία οργανωμένη επαγγελματική στρατηγική αρχίζει με την έρευνα αγοράς και την ανάλυση των ανταγωνιστών της επιχείρησης. Στην συνέχεια, με βάση τα αποτελέσματα των αναλύσεων, επιλέγονται τα κατάλληλα εργαλεία μάρκετινγκ για την καλύτερη προώθηση της επιχείρησης.

Γιατί είναι σημαντικό το ψηφιακό μάρκετινγκ

Οι λόγοι που καθιστούν αναγκαίο το digital marketing για κάθε επιχείρηση είναι πολλοί. Με τις διαφημιστικές ενέργειες, οι μικρές επιχειρήσεις έχουν την δυνατότητα να αναδείξουν σωστά τα προϊόντα τους, να προσελκύσουν πελάτες και να ξεχωρίσουν.

Με τις στρατηγικές του μάρκετινγκ στα social media, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αποκτούν καλύτερες σχέσεις με τους πελάτες και χτίζεται γρηγορότερα η εμπιστοσύνη των δεύτερων για την ποιότητα των προϊόντων. Με τις κατάλληλες ενέργειες του SEM το e-shop θα αποκτήσει επισκέπτες που μπορούν εύκολα να γίνουν πελάτες στην πορεία.

Χάρη στο online marketing, μία επιχείρηση διατηρεί μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες της, ενώ μπορούν να την ανακαλύψουν και άτομα που δεν βρίσκονται στο ίδιο μέρος όπου εκείνη εδρεύει. Ακόμη, οι επιχειρήσεις, μπορούν να βρίσκουν τον δυνητικό πελάτη από τις αναζητήσεις που κάνει στο διαδίκτυο και να του παρουσιάζουν το προϊόν που θέλει ως διαφήμιση.

Ανακεφαλαιώνοντας, το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι απαραίτητο για την ευημερία κάθε επιχείρησης. Αν δεν έχετε αρκετό χρόνο, μα θέλετε να ωφεληθείτε από αυτό, μπορείτε να απευθυνθείτε σε ειδικούς που ειδικεύονται στις υπηρεσίες του digital marketing.

SEO Dominator: Η πιο Εξειδικευμένη Εταιρεία Προώθησης Ιστοσελίδων στην Ελλάδα

Call Now ButtonΚαλέστε μας τώρα