Αν έχετε μια επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη και θέλετε ν’ αυξήσετε τον αριθμό των επισκεπτών της, τότε σίγουρα το SEO είναι η καλύτερη λύση.

Ας δούμε λοιπόν τι είναι αυτό το περίφημο SEO και πως μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε καλύτερα νούμερα όσον αφορά την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας καθώς και αυξημένα κέρδη. Επιπλέον, στο τέλος θα αποκτήσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να είστε σε θέση να επιλέξετε την καλύτερη και πιο αποτελεσματική τεχνική προώθησης για την ιστοσελίδα σας.

Τι είναι το SEO

Εννοείται ότι πριν ξεκινήσουμε να μιλάμε για το SEO θα πρέπει να εξηγήσουμε με απλά λόγια τι ακριβώς είναι. Στην ουσία το SEO βγαίνει από τις λέξεις Search Engine Optimization ή βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης, στα Ελληνικά. Όπως μπορείτε να καταλάβετε λοιπόν, σκοπός της τεχνικής αυτής είναι να βελτιώσει τη θέση μιας ιστοσελίδας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και ιδιαίτερα της Google, η οποία είναι και η πιο δημοφιλής στον κόσμο. Με άλλα λόγια, το SEO θα κάνει την ιστοσελίδα σας να εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων της Google όταν κάποιος χρήστης θα κάνει αναζήτηση για συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά που συνδέονται με την σελίδα και την επιχείρηση. Το SEO έχει δύο φάσεις: η πρώτη γίνεται στην ίδια τη σελίδα ενώ η δεύτερη έξω από αυτή.

Πως λειτουργεί η μηχανή αναζήτησης της Google

Η Google έχει γίνει συνώνυμο της αναζήτησης στο διαδίκτυο, τι είναι όμως αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει και την έχει βοηθήσει να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πολύ σημαντική για να καταλάβετε πως δουλεύει τόσο η Google όσο και το SEO.

Η Google, αλλά και άλλες μηχανές αναζήτησης, χρησιμοποιεί ειδικά προγράμματα τα οποία ονομάζει crawlers, γνωστά και ως «αράχνες». Τα προγράμματα αυτά κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και καταγράφουν συνεχώς στοιχεία σχετικά με ιστοσελίδες. Τα στοιχεία αυτά στη συνέχεια αρχειοθετούνται σε ένα ειδικό ευρετήριο. Όταν κάποιος χρήστης κάνει μια αναζήτηση, ο αλγόριθμος της Google αναλαμβάνει να ψάξει το ευρετήριο και να προσφέρει στον εν λόγω χρήστη τα πιο σχετικά αποτελέσματα για την αναζήτηση του. Στη συνέχεια ο αλγόριθμος κατατάσσει τα αποτελέσματα αυτά στις σελίδες αποτελεσμάτων με βάσει κάποιες συγκεκριμένες παραμέτρους οι οποίες και ξεπερνούν τις 200. Όσο πιο ψηλά είναι ένα αποτέλεσμα στη σελίδα αποτελεσμάτων, τόσο καλύτερα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και την αναζήτηση του χρήστη, πράγμα που αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες να το επισκεφτεί. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η σειρά με την οποία παρουσιάζονται τα αποτελέσματα μιας αναζήτησης στη Google δεν είναι τυχαία καθώς και το γεγονός ότι υψηλή κατάταξη στην σελίδα αποτελεσμάτων σημαίνει και υψηλή επισκεψιμότητα.

Ποια είναι τα οφέλη του SEO

Στοχευμένη επισκεψιμότητα

Όπως πιθανότατα θα γνωρίζετε, οι διαφημίσεις σε ραδιόφωνο και τηλεόραση είναι πάρα πολύ ακριβές. Η δικαιολογία είναι ότι έχουν μεγάλο κοινό, αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα πλεονέκτημα. Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των ατόμων που θα ακούσει ή θα δει μια διαφήμισή σας δεν θα ενδιαφέρεται για το προϊόν ή τις υπηρεσίες σας τη συγκεκριμένη στιγμή. Αντίθετα, όταν κάποιος κάνει μια αναζήτηση σχετικά με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, σημαίνει ότι σίγουρα ενδιαφέρεται γι’ αυτά. Αν λοιπόν επισκεφτεί την ιστοσελίδα σας επειδή θα εμφανιστεί στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων, είναι πολύ πιθανό ότι θα κάνει κάποια αγορά. Με άλλα λόγια, το SEO είναι μια πολύ πιο αποτελεσματική μέθοδος προώθησης από τις κλασικές διαφημίσεις.

Αύξηση επισκεψιμότητας

Όπως είπαμε και πριν, όσο πιο ψηλά εμφανίζεται μια ιστοσελίδα στα αποτελέσματα της Google τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες να την επισκεφτούν τα άτομα που έκαναν την σχετική αναζήτηση. Το SEO λοιπόν αφού θα βελτιώσει τη κατάταξη της ιστοσελίδας σας, θα αυξήσει και τον αριθμό επισκεπτών σε αυτή.

Τα οργανικά αποτελέσματα λαμβάνουν πολύ περισσότερα κλικ από τα πληρωμένα αποτελέσματα

Αν κάνετε μια αναζήτηση για οτιδήποτε στη Google θα δείτε ότι θα εμφανιστούν κάποια ειδικά πλαίσια πάνω από τα λεγόμενα οργανικά αποτελέσματα. Αυτά τα πλαίσια είναι οι διαφημίσεις AdWords. Παρά το γεγονός ότι αποτελούν μια καλή βραχυπρόθεσμη λύση για την προώθηση μιας ιστοσελίδας, δεν είναι και η πιο αποτελεσματική. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι απλός: ο κόσμος ξεχωρίζει τις διαφημίσεις τις οποίες και γενικά δεν εμπιστεύεται. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι μια υψηλή κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα θα φέρει πολύ περισσότερους επισκέπτες από τις διαφημίσεις AdWords.

Αύξηση δημοφιλίας της επωνυμίας σας

Όπως μπορείτε να καταλάβετε από αυτά που έχουμε πει μέχρι στιγμής, η παρουσία στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων της Google είναι κάτι το πάρα πολύ σημαντικό αφού ο κόσμος εμπιστεύεται τη συγκεκριμένη μηχανή και τα αποτελέσματα της. Αν λοιπόν είστε σταθερά στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων αναζήτησης, η ιστοσελίδα και κατ’ επέκταση η επιχείρηση σας, θα αποκτήσει κύρος στα μάτια του κόσμου, το οποίο και θα μεγαλώνει όσο παραμένετε σε υψηλές θέσεις στις σελίδες αποτελεσμάτων. Με άλλα λόγια, θα είναι σαν να παίρνετε την «σφραγίδα έγκρισης» της Google και κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό για το brand σας αφού θα γίνει συνώνυμο της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείστε.

Ποια είναι η διαδικασία προώθησης SEO σε μια ιστοσελίδα

Όπως είπαμε και σε προηγούμενη παράγραφο, το SEO γίνεται σε δύο φάσεις: η πρώτη αφορά την ίδια την ιστοσελίδα ενώ η δεύτερη γίνεται έξω από αυτή. Ας δούμε τις φάσεις αναλυτικά για να καταλάβετε καλύτερα τι γίνεται στη κάθε μια.

1. On-Page ή εσωτερική βελτιστοποίηση

2. Off-Page ή εξωτερική βελτιστοποίηση

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:

1. Το On-Page SEO περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες και τις βελτιστοποιήσεις που αφορούν κομμάτια της ιστοσελίδας όπως:

  • Τεχνικά θέματα
  • Σελίδες προορισμού
  • Αρχιτεκτονική
  • SEO Βελτιστοποίηση περιεχομένου

Το On-Page SEO θέτει τα θεμέλια που θα σας βοηθήσουν στην προώθηση μελλοντικά.

2. Το Off-Page SEO περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες και τις βελτιστοποιήσεις εκτός ιστοσελίδας που αφορούν κομμάτια όπως:

  • Δημοφιλία
  • Κύρος
  • Δύναμη
  • Σχετικότητα
  • Συνδεσιμότητα με άλλες ιστοσελίδες

Το Off-Page SEO μπορεί να αποδοθεί στα Ελληνικά ως εξωτερικό SEO και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια διαδικασία που δεν αφορά την ίδια την ιστοσελίδα σας, είναι εξαιρετικά σημαντική για τη προώθηση της. Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση αυτής της φάσης απαιτούν πολύ εξειδικευμένες γνώσεις και πολύ χρόνο προσεκτικής μελέτης προκειμένου να αποκτηθεί μια όσο το δυνατόν πιο πλήρης εικόνα της αγοράς αλλά και του ανταγωνισμού σας.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να υλοποιηθεί προώθηση SEO σε μια ιστοσελίδα

Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει μια συγκεκριμένγ συνταγή βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας για μηχανές αναζήτησης. Πρόκειται λοιπόν για κάτι που μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους αλλά και να προσαρμοστεί πλήρως στις ανάγκες και τους στόχους του κάθε site. Όπως είπαμε και πριν, είναι μια διαδικασία που απαιτεί πολλές και ειδικές γνώσεις καθώς κι εργαλεία. Επίσης, τα αποτελέσματα της όλης διαδικασίας γίνονται αισθητά μετά από κάποιο χρόνο και όχι άμεσα, αλλά η διάρκεια τους είναι πάρα πολύ μεγάλη. Με άλλα λόγια το SEO είναι μαραθώνιος και όχι σπριντ, αλλά μπορεί να προσφέρει αποτελέσματα για πάρα πολύ χρόνο μετά την λήξη της διαδικασίας βελτιστοποίησης.

Τρόποι για να κάνετε SEO στην ιστοσελίδα σας

1ος τρόπος: Να το κάνετε μόνοι σας. Κανείς δεν μπορεί να σας εμποδίσει από το να αναλάβετε να κάνετε μόνοι σας το SEO της ιστοσελίδας σας. Πριν όμως σκεφτείτε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα πρέπει να αφιερώσετε πάρα πολύ χρόνο για να αποκτήσετε τις απαραίτητες γνώσεις αλλά και για να σχεδιάσετε και να εφαρμόσετε τη στρατηγική σας. Θα πρέπει επίσης να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι τα λάθη στο SEO μπορεί να έχουν καταστροφικές και μη αναστρέψιμες συνέπειες για μια ιστοσελίδα.

2ος τρόπος: Να το αναθέσετε σε έναν γνωστό σας ή έναν ελεύθερο επαγγελματία. Αν λοιπόν δεν έχετε εσείς τον χρόνο να ασχοληθείτε με το SEO, είναι φυσικό να θέλετε να το εμπιστευθείτε σε κάποιον άλλο, είτε αυτός είναι κάποιος γνωστός σας είτε κάποιος επαγγελματίας που βρήκατε στο διαδίκτυο. Πριν κάνετε οποιαδήποτε επιλογή θα πρέπει να θυμάστε ότι όπως είπαμε και παραπάνω, τα λάθη στο SEO δεν συγχωρούνται, οπότε καλό είναι το άτομο που θα εμπιστευθείτε να μπορέσει να σας αποδείξει τις γνώσεις και τις ικανότητες του με δείγματα της δουλειάς του και φυσικά με μετρήσιμα στοιχεία.

3ος τρόπος: Να το αναθέσετε σε μια εξειδικευμένη εταιρεία. Η καλύτερη λύση για ασφαλή και σίγουρα αποτελέσματα στο SEO είναι μια εξειδικευμένη επιχείρηση. Οι επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου αποτελούνται από άρτια καταρτισμένο προσωπικό και χάρη στην εμπειρία αλλά και τα εργαλεία τους μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με μεγάλη ασφάλεια. Εννοείται ότι κάθε επιχείρηση SEO που σέβεται τον εαυτό της μπορεί να αποδείξει με μετρήσιμα στοιχεία την αποτελεσματικότητα της δουλειάς της.

Στη Θεσσαλονίκη αλλά και την Ελλάδα γενικότερα υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις SEO, ποια είναι όμως η καλύτερη για σας; Ας δούμε μερικά πολύ σημαντικά κριτήρια επιλογής που πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας όταν κάνετε έρευνα αγοράς.

Ποια είναι τα κριτήρια για να επιλέξετε μια εταιρεία SEO

Όταν θα ψάξετε για επιχείρηση SEO στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο σας κριτήριο θα πρέπει να είναι η κατάταξη των επιχειρήσεων στη σελίδα αποτελεσμάτων. Αν μια επιχείρηση SEO δεν έχει υψηλή θέση στη σελίδα αποτελεσμάτων για την αγορά της, εννοείται ότι δεν θα μπορεί να βελτιώσει και την κατάταξη της δικής σας, τουλάχιστον όχι τόσο όσο οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, οι οποίες κι εκ πρώτης όψεως κατέχουν καλύτερα «το παιχνίδι».

Το δεύτερο κριτήριο επιλογής είναι το πότε υπόσχεται η κάθε επιχείρηση ότι θα μπορέσετε να δείτε τα αποτελέσματα από τις ενέργειες της. Όπως είπαμε και πριν, το SEO είναι μαραθώνιος, οπότε όποιος υπόσχεται άμεσα αποτελέσματα, απλά προσπαθεί να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, οπότε και καλό θα ήταν να τον αποφύγετε.

Τέλος, πριν κλείσετε μια  συμφωνία με μια επιχείρηση θα πρέπει να σας παρουσιάσει ένα εξατομικευμένο στρατηγικό πλάνο SEO. Μην εμπιστευθείτε επιχειρήσεις που δεν θα σας παρουσιάσουν τη στρατηγική τους για σας καθώς αυτό σημαίνει ότι απλά δεν θέλουν να μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία αλλά και τα αποτελέσματα του SEO.

Γιατί να επιλέξετε εμάς

Η SEO Dominator είναι μια από τις πιο έμπειρες και πιο αξιόπιστες εταιρείες SEO όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε όλη την Ελλάδα και είναι από τις λίγες επιχειρήσεις του χώρου που μπορεί να προσφέρει εγγυήσεις για τις υπηρεσίες και τα αποτελέσματα της.

Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε όλους τους πελάτες μας σαν μοναδικές και ξεχωριστές περιπτώσεις, αναπτύσσοντας απόλυτα εξατομικευμένες στρατηγικές SEO με βάση τις ανάγκες αλλά και τους στόχους τους. Επιπλέον, προσφέρουμε πάντα μετρήσιμα αποτελέσματα ώστε ο πελάτης να μπορεί να κρίνει την πρόοδο της στρατηγικής μας αλλά και να έχει μια ξεκάθαρη εικόνα του οφέλους του.

Τέλος, το γεγονός ότι είμαστε μια από τις πρώτες και μακροβιότερες επιχειρήσεις του κλάδου αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Η μακρόχρονη παρουσία μας αποτελεί την καλύτερη απόδειξη της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών μας και της ικανοποίησης των πελατών μας. Επιπλέον, χάρη σε αυτή τη μακρόχρονη πορεία στον χώρο του SEO στη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα, έχουμε αποκτήσει τεράστια εμπειρία κι έχουμε καταφέρει να ανταποκριθούμε στις ανάγκες πολλών και διαφορετικών αγορών. Τέλος, τα δεδομένα που χρησιμοποιούμε είναι πάντα έγκυρα και αξιόπιστα ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε την επιτυχία των στρατηγικών μας.

Αν λοιπόν θέλετε εγγυημένα και μετρήσιμα αποτελέσματα SEO τα οποία θα σας αποφέρουν οφέλη σε βάθος χρόνου, η SEO Dominator είναι η καλύτερη επιλογή.

Στοιχεία

Επικοινωνίας

Φόρμα

Συνεργασίας