Ποια είναι τα καλύτερα WordPress Free Plugins | SEO Dominator

By 11 Σεπτεμβρίου, 2016Μη κατηγοριοποιημένο

Ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα δωρεάν WordPress plugins για κάθε κατηγορία

free-wordpress-plugins

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 40.000 δωρεάν plugins διαθέσιμα στους σχετικούς καταλόγους του WordPress! Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των χαρακτηριστικών που μπορείτε να προσθέσετε στο site σας είναι τεράστιος, αν όχι άπειρος! Υπάρχει ωστόσο ένα μικρό προβληματάκι: δεν είναι όλα τα plugins το ίδιο καλά. Κάποια κάνουν την ίδια δουλειά με άλλα, αλλά πολύ καλύτερα. Εννοείται πως είναι αδύνατον για κάποιον να τα δοκιμάσει όλα μόνος του.

Γι’ αυτό κι εμείς δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό με τα καλύτερα plugins για κάθε λειτουργία αλλά και με εναλλακτικές για όσους δεν μείνουν – για κάποιο λόγο – ικανοποιημένοι από αυτά. Εννοείται πως όλα τα plugins που θα δείτε εδώ είναι δωρεάν και μπορούν να εγκατασταθούν στην ιστοσελίδα σας μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Το καλύτερο SEO Plugin

Το WordPress SEO από το Yoast είναι το πιο γνωστό και δημοφιλές SEO plugin για το WordPress και κατέχει πολύ άξια αυτόν τον τίτλο καθώς φροντίζει για τις ετικέτες τίτλου, τα XML sitemaps, τις μετα-περιγραφές, τις κύριες λέξεις-κλειδί για το site σας και πολλά άλλα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Εναλλακτικές λύσεις:

  • Το All in One SEO Pack είναι ένα πολύ καλό και δημοφιλές plugin, το οποίο βρίσκεται σε πάνω από 1 εκατομμύριο sites. Παρέχει προηγμένες SEO υπηρεσίες για e-commerce ιστοσελίδες WordPress καθώς και άλλες σημαντικές υπηρεσίες για όλα τα sites όπως υποστήριξη Google Analytics και βελτιστοποίηση τίτλων.

Το καλύτερο Plugin για ποστάρισμα στα Social Media

Η κατασκευή ιστοσελίδας με WordPress σου δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις πολλά plugins για ποστάρισμα στα Social Media, αλλά μόνο ένα μπορεί να ποστάρει σχεδόν σε όλα: το Floating Social Bar. Το Plugin αυτό θα Προσθέσει όλες τις βασικές επιλογές για ποστάρισμα ή μοίρασμα του περιεχομένου WordPress site σας στα social media, χωρίς να κάνει το site πιο αργό.

Εναλλακτικές λύσεις:

  • Shareaholic – Ένα εξαιρετικά προσαρμόσιμο plugin και παρέχει “κουμπιά” Share και Follow για πολλές πλατφόρμες social media. Επίσης, προσθέτει και το χαρακτηριστικό “Σχετικά Posts” στο site σας, αν το χρειάζεστε.
  • Sharify – Προσθέτει όμορφα και εύχρηστα κουμπιά στην ιστοσελίδα σας για share και follow του περιεχομένου της στα social media. Επίσης έχει και ενσωματωμένη λειτουργία caching η οποία θα βοηθήσει τη σελίδα σας να ανοίγει πιο γρήγορα.

Το καλύτερο Plugin για φόρμες επικοινωνίας

Το Contact Form 7 παίρνει άνετα το χρυσό στην κατηγορία αυτή. Είναι σίγουρα το πιο εύκολο στην εγκατάσταση, τη ρύθμιση και τη χρήση. Επιπλέον σας επιτρέπει να προσθέσετε στην ιστοσελίδα σας πολλαπλές φόρμες επικοινωνίας που να υποστηρίζουν τα AJAX και CAPTCHA.

Εναλλακτικές λύσεις:

  • Ninja Forms – Απλό και βασικό plugin για φόρμες επικοινωνίας με drag and drop interface για εύκολη δημιουργία των εν λόγω φορμών. Η λειτουργικότητα του μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση άλλων plugins, τα οποία όμως δεν διατίθενται δωρεάν.
  • Pirate Forms – Υποστηρίζει widget και shortcode “από τη μάνα του”.

Το καλύτερο Plugin για Back Ups

Συνιστώ ανεπιφύλακτα το Updraft Plus για να κάνετε back ups στο site σας. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε back ups σε διαφορετικές θέσεις, να διασπάσετε τα back ups σας και να προγραμματίσετε την αυτόματη δημιουργία back ups, όποτε θέλετε. Εννοείται πως τα παραπάνω είναι απλά ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων και χαρακτηριστικών του.

Εναλλακτικές λύσεις:

  • BackWPUp – Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά site και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τα back ups σας σε διάφορες μορφές (όπως zip, tar.gz, κλπ).
  • BackUpWordPress – Έχει μία από τις πιο υψηλές βαθμολογίες χρηστών στην σχετική κατηγορία του καταλόγου του WordPress, οπότε σίγουρα είναι καλό.

Το καλύτερο Plugin Ασφαλείας

Sucuri Security προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες και μέτρα ασφαλείας, όπως τη παρακολούθηση της ασφάλειας του site σας, τη σάρωση για Malware, τη δημιουργία κι εποπτεία Μαύρης λίστας με ιούς και malware και την “αυστηροποίηση” της Ασφάλειας του site σας. Αυτό όμως που το κάνει πραγματικά να ξεχωρίζει, είναι το γεγονός ότι δεν επιβραδύνει το site.

Εναλλακτικές λύσεις:

  • WordFence Security – Προσφέρει έλεγχο ταυτότητας και εισόδου σε δύο φάσεις, έλεγχο της ακεραιότητας της ασφάλειας του site, προστασία από εισβολείς σε πραγματικό χρόνο και πολλές άλλες χρήσιμες λειτουργίες.
  • All In One WP Security and Firewall – Δίνει στο site σας μια «βαθμολογία Ασφάλειας» με βάση τις επιλογές και τα μέτρα ασφαλείας που έχετε ενεργοποιήσει σε αυτό και σας βοηθά να βελτιώσετε αυτό το σκορ.

Το καλύτερο Plugin για κατασκευή ιστοσελίδας WordPress

Το page builder plugin μπορεί να βοηθήσει ακόμη και άτομα που δεν ξέρουν τίποτα από web design να προσαρμόσουν τη διάταξη του site τους όπως θέλουν. Είναι μακράν το καλύτερο site σε αυτήν την κατηγορία. Είναι τόσο καλό, που δεν θα μπω καν στον κόπο να σας προτείνω εναλλακτικά plugins!

Facebooktwitter