Η αύξηση των πελατών είναι μία πρόκληση που πρέπει να φέρουν εις πέρας, όλοι όσοι ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Για να το καταφέρουν αυτό, πολύ συχνά επιλέγουν να στραφούν για βοήθεια στο ‘Search Engine Optimization’. Ακόμα και αν δεν είστε βέβαιοι πως αυτό χρειάζεστε, μέχρι να φτάσετε στο τέλος του άρθρου, θα αλλάξετε γνώμη.

E-shop SEO: Τι είναι

Το SEO e-shop είναι οι ενέργειες που γίνονται για να βελτιστοποιηθεί το περιεχόμενο μίας ηλεκτρονικής επιχείρησης. Σκοπός του είναι η μεγαλύτερη προώθηση της ιστοσελίδας της επιχείρησης και η κατάταξη της στην πρώτη σελίδα των οργανικών αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης. Με αυτό το τρόπο, αυξάνονται οι επισκέπτες που έρχονται από το Google.

Πώς κατηγοριοποιείται

Η επισκεψιμότητα που θα δεχτεί το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, με αυτό το τρόπο, είναι ποιοτική και ποσοτική. Δηλαδή, όσοι το επισκέπτονται, τις περισσότερες φορές προβαίνουν και σε αγορές προϊόντων ή υπηρεσιών. Οι απαιτούμενες ενέργειες του SEO e-commerce για την βελτιστοποίηση κατηγοριοποιούνται σε: On-page SEO (ή on-site) και σε Off-page (ή off-site) SEO.

On-site SEO

Πιο αναλυτικά, στο on-site SEO, θα χρειαστεί να γίνουν βελτιώσεις που αφορούν τα τεχνικά κομμάτια του ηλεκτρονικού καταστήματος, για να καταφέρει η μηχανή αναζήτησης να το ελέγξει και ύστερα να το τοποθετήσει στις ψηλές θέσεις των αποτελεσμάτων. Συνεπώς, για να είναι κερδοφόρα τα e-shop ο κάθε ιδιοκτήτης πρέπει να προσέξει την ποιότητα των φωτογραφιών που απεικονίζουν τα προϊόντα προς πώληση, ο σχεδιασμός τους να είναι όμορφος, λιτός, mobile friendly, χωρίς να κουράζει τον επισκέπτη.

Off-site SEO

Οι On-page βελτιώσεις ευθύνονται για το 20% της κατάταξης ενός e-shop. Για το υπόλοιπο 80% ευθύνεται το off-site SEO με το οποίο γίνονται προσπάθειες για να αυξηθεί η δημοτικότητα ενός διαδικτυακού καταστήματος. Η δημιουργία ποιοτικών backlinks δηλαδή οι καταχωρήσεις σε ποιοτικές ιστοσελίδες αλλά και οι συχνές κοινοποιήσεις του περιεχόμενου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δύο βασικές μέθοδοι για να γίνει περισσότερο γνωστή η επιχείρησή σας.

e-commerce SEO: Πλεονεκτήματα

Με την προώθηση SEO για e-shop η επιχείρηση σας θα γίνει άμεσα ορατή σε μηχανές αναζήτησης, όπως είναι η Google. Σκεφτείτε πόσο μεγάλο όφελος είναι αυτό για εσάς. Οι χρήστες του διαδικτύου θα βλέπουν το κατάστημα σας στα πρώτα αποτελέσματα κάθε φορά που θα αναζητούν κάτι. Έτσι, είναι πολύ πιθανόν, να ‘κλικάρουν’ στο link και να εισέλθουν στο κατάστημά σας. Θα αυξηθεί γρήγορα η επισκεψιμότητα αλλά και τα έσοδα από τις πωλήσεις.

Η συνεχής κατάταξη στις ψηλές θέσεις των μηχανών αναζήτησης θα προσδώσει αξιοπιστία στην ψηφιακή σας εταιρεία. Ας είμαστε ειλικρινείς, πάντα θα υπάρχει ένα μερίδιο καταναλωτών που εμπιστεύεται λιγότερο τις διαδικτυακές αγορές. Όμως, αν οι συγκεκριμένοι βλέπουν διαρκώς το e-shops στην κορυφή μιας μηχανής αναζήτησης, θα καταλάβουν πως είναι αξιόπιστο και θα προβούν σε αγορές, χωρίς να ανησυχούν πως θα χάσουν τα χρήματά τους.

Έτσι, το ‘brand name’ της ψηφιακής σας επιχείρησης, θα ισχυροποιηθεί περισσότερο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αποκτήσετε αφοσιωμένους πελάτες. Ένα δίκτυο πιστών πελατών-ακόλουθων, θεωρείται επιτυχία για μία εταιρεία στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Άλλο πλεονέκτημα της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης, είναι η σταθερότητα. Η ψηφιακή επιχείρηση, με την χρήση του SEO θα παραμείνει στα αποτελέσματα της πρώτης σελίδας, ακόμα και αν περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, είναι περισσότερο οικονομικό, από άλλες διαφημιστικές τακτικές

‘Local SEO’

Εάν διαθέτετε μία μικρή ή μεσαία ηλεκτρονική επιχείρηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ‘local SEO’ και να ωφεληθείτε. Εάν βελτιώσετε τα χαρακτηριστικά του καταστήματος θα διευκολύνετε τους χρήστες κινητών συσκευών, όπως tablets, smartphones να το δουν και να προχωρήσουν σε αγορές. Όσοι πελάτες μείνουν ικανοποιημένοι μετά την εμπειρία τους στο e-shop, θα το κρίνουν θετικά στην Google αλλά και σε άλλα sites που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό εμπόριο, όπως είναι το skroutz, το bestprice κ.α.

Ανακεφαλαιώνοντας, τα οφέλη του SEO είναι πολλά για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Χωρίς αυτό, η επιχείρησή σας δεν θα μπορέσει να «αντέξει» για πολύ στο κόσμο του διαδικτύου, ούτε θα ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές.

SEO Dominator: Η πιο Εξειδικευμένη Εταιρεία Προώθησης Ιστοσελίδων στην Ελλάδα

Καλέστε μας τώρα