SEO και Επιχειρήσεις στην Κύπρο

Πως το SEO μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις στη Κύπρο να ξεπεράσουν τις πληγές τις Κρίσης

Κατά γενική ομολογία η Κύπρος αντιμετώπισε την Κρίση πολύ καλύτερα απ’ ότι η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι δοκίμασε πρώτη το «πικρό ποτήρι» των capital controls. Η Κυπριακή οικονομία έχει πλέον ξεπεράσει τα μνημόνια κι έχει αρχίσει να επανέρχεται στους ρυθμούς που είχε πριν το μεγάλο ξέσπασμα της κρίσης αλλά και του μοιραίου εκείνου Eurogroup που πρότεινε το κούρεμα των καταθέσεων κάνοντας τεράστια ζημιά σε μια οικονομία που βασιζόταν κατά κύριο λόγο στον τραπεζικό τομέα. Με άλλα λόγια, η Κύπρος βρίσκεται ήδη στην οδό της ανάκαμψης.

Όπως και αν έχει όμως το πράγμα και παρά τα όλα θετικά νούμερα και τα συγχαρητήρια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι γεγονός ότι η οικονομία του νησιού γενικότερα αλλά και πολλές επιχειρήσεις ειδικότερα, δέχθηκαν έναν πολύ σημαντικό πλήγμα εξαιτίας των προβλημάτων που δημιούργησαν οι περιορισμοί κεφαλαίων, αλλά και το κλίμα χάους και καταστροφής που βλέπαμε όλοι μας με κομμένη την ανάσα την Καθαρά Δευτέρα του 2013. Αυτές οι πληγές μπορεί τώρα να έχουν αρχίσει να επουλώνονται, αλλά η επούλωση αυτή δεν είναι καθόλου εύκολη και μπορεί να χαρακτηριστεί και κάπως αργή. Οι επιχειρήσεις του νησιού λοιπόν, πρέπει να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να κλείσουν τις πληγές τους και να αφήσουν μια κα καλή πίσω τους την εποχή των μνημονίων και της μεγάλης Κρίσης. Το internet marketing και συγκεκριμένα το SEO, μπορεί να βοηθήσει πολύ στην ανάκαμψη των επιχειρήσεων.

Τι είναι το SEO;

Το SEO είναι η συντομογραφία του Search Engine Optimization, δηλαδή της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης. Πρόκειται για μία μέθοδο ή τακτική internet marketing που αποσκοπεί στην κατάκτηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης θέσης στις σελίδες των αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης από μία ιστοσελίδα. Η θέση στις σελίδες αποτελεσμάτων είναι πολύ σημαντική, καθώς στην ουσία καθορίζει το traffic μίας σελίδας: όσο υψηλότερη είναι η θέση μίας ιστοσελίδας στα αποτελέσματα, τόσο πιο πολλοί άνθρωποι από αυτούς που έκαναν την σχετική έρευνα θα της κάνουν κλικ. Ο λόγος που ισχύει αυτό, είναι το γεγονός ότι οι ειδικοί αλγόριθμοι των μηχανών αναζήτησης κατατάσσουν τις ιστοσελίδες στις σελίδες αποτελεσμάτων τους ανάλογα με την σχετικότητα τους με την αναζήτηση, τη φιλικότητα τους προς τον χρήστη και άλλους παράγοντες. Άρα το γεγονός ότι η ιστοσελίδα Α βγαίνει πιο ψηλά από τη Β, σημαίνει ότι είναι πιο σχετική και πιο φιλική προς τον χρήστη, οπότε λογικό είναι να είναι να φαίνεται και πιο «ελκυστική» στους χρήστες.

seo επιχειρήσεις κύπροςΠώς μπορεί το SEO να βοηθήσει μία επιχείρηση;

Αν η ιστοσελίδα μίας επιχείρησης κατορθώσει να είναι σταθερά σε υψηλότερες θέσεις στις σελίδες αποτελεσμάτων από τις σελίδες ανταγωνιστικών επιχειρήσεων, τότε θα έχει και σταθερά περισσότερο traffic, δηλαδή περισσότερους επισκέπτες και κατ’ επέκταση περισσότερους υποψήφιους πελάτες και πωλήσεις. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να κάνουν αγορές ή και έρευνα αγοράς αυξάνονται συνεχώς και με σταθερούς ρυθμούς και με βάση το ότι οι μηχανές αναζήτησης στην ουσία καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σερφάρουν και χρησιμοποιούν το διαδίκτυο αλλά και το τι βλέπουν σε αυτό, η υψηλή κατάταξη στις σελίδες των μηχανών αναζήτησης είναι ένα ΠΟΛΥ μεγάλο ατού για μία εταιρεία. Στην ουσία την κάνει να εκμηδενίσει τον ανταγωνισμό της, άσχετα με το από ποια χώρα είναι ή πόσο γνωστό είναι το brand του.

Πως γίνεται το SEO

Ένας SEO expert θα μελετήσει την ιστοσελίδα του πελάτη του και αυτές των κύριων ανταγωνιστών του και θα φροντίσει να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές, μετατροπές και προσθήκες – ή και αφαιρέσεις, ανάλογα με την περίπτωση – έτσι ώστε η ιστοσελίδα του να πληροί περισσότερα κριτήρια κατάταξης από αυτές των ανταγωνιστών. Γενικά, θα κάνει διάφορες αλλαγές ώστε να εξασφαλίσει την υψηλή της κατάταξη για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο. Εννοείται ότι τα αποτελέσματα του SEO παραμένουν και μετά την λήξη της συνεργασίας με τον internet expert. Όπως και να έχει, η επιχείρηση στην Κύπρο που κάνει SEO αποκτά σίγουρα μία πολύ όμορφη και πάρα πολύ λειτουργική ιστοσελίδα που θα ικανοποιεί τόσο τους αλγόριθμους, όσο και τους επισκέπτες της.

Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν, το SEO μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και πολύ με την ανάπτυξη των Κυπριακών επιχειρήσεων, καθώς η κυριάρχηση στο internet και τις μηχανές αναζήτησης είναι από τα πιο ισχυρά όπλα στα χέρια ενός επιχειρηματία στη σημερινή ψηφιακή εποχή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι το προτιμούν όλο και περισσότεροι Κύπριοι επιχειρηματίες.

Facebooktwitter