SEO και Ανεργία στην Κύπρο

Πως το SEO μπορεί να βοηθήσει με το πρόβλημα της ανεργίας στην Κύπρο

Στις χώρες που έχουν περάσει οικονομική κρίση, η ανεργία είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα τους, το ίδιο φυσικά συμβαίνει και στη Κύπρο, παρά το γεγονός ότι τα πράγματα έχουν αρχίσει να βελτιώνονται κάπως. Όταν ξεκινάει «επίσημα» η Κρίση σε μία χώρα οι επιχειρήσεις ξεκινούν να κλείνουν ή να απολύουν τους υπαλλήλους τους, προκειμένου να μπορέσει η επιχείρηση να συνεχίσει. Παράλληλα, τα διάφορα μέτρα και οι φόροι που επιβάλλονται καθώς και το «κλείσιμο της κάνουλας» από τις Τράπεζες – κάτι που έγινε πολύ έντονα στην Κύπρο που το τραπεζικό της σύστημα βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» της Κρίσης – κάνουν το ξεκίνημα των νέων επιχειρήσεων πάρα πολύ δύσκολο έως και ακατόρθωτο, ειδικά για ανθρώπους που δεν έχουν πολλά κεφάλαια στην άκρη.

seo ανεργία κύπροςΠαρά το γεγονός λοιπόν ότι η οικονομία της Κύπρου έχει αρχίσει να βελτιώνεται σημαντικά, δεδομένου και ότι έχουν βγει από το περίφημο μνημόνιο, η ανεργία είναι ένα πρόβλημα το οποίο παραμένει και μάλιστα είναι ακόμη πολύ μεγάλο. Μπορεί οι Κύπριοι άνεργοι να μην είναι τόσο πολλοί όσο αυτοί στην Ελλάδα, αλλά ο αριθμός τους είναι σίγουρα αρκετά μεγάλος, ειδικά για μία χώρα με το μικρό μέγεθος της Κύπρου. Επιπλέον, υπάρχουν και πολλοί ήδη εργαζόμενοι που πιστεύουν ότι δεν βγάζουν αρκετά για να τα βγάλουν πέρα στις δύσκολες αυτές εποχές. Το SEO μπορεί να είναι μία καλή λύση τόσο για τους άνεργους, όσο και όσους ψάχνουν ένα επιπλέον εισόδημα.

Το SEO με λίγα λόγια

Για τους μη μυημένους στα «άδυτα» και τους όρους του διαδικτύου, SEO σημαίνει Search Engine Optimization, δηλαδή βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης και είναι κάτι που αφορά τις ιστοσελίδες και την κατάταξη που πετυχαίνουν στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης όταν κάποιος ψάχνει για όρους σχετικούς με το περιεχόμενο τους. Γιατί είναι τόσο σημαντική αυτή η κατάταξη; Γιατί απλά οι μηχανές αναζήτησης καθορίζουν το τι βλέπουμε σε μια ιστοσελίδα, άρα και τον αριθμό των επισκεπτών (άρα και υποψηφίων πελατών) που θα έχει: όσο πιο ψηλά είναι μία ιστοσελίδα στις σελίδες αποτελεσμάτων, είναι όχι μόνο πιο σχετική είναι με τους όρους αναζήτησης απ’ ότι αυτές από κάτω της, αλλά είναι και πιο φιλική κι εύκολη στη χρήση. Με απλά λόγια, όσο πιο ψηλά βγαίνει μία ιστοσελίδα στα αποτελέσματα μιας αναζήτησης, τόσο περισσότερους επισκέπτες θα έχει.

Το SEO και η ανεργία

Το Search Engine Optimization είναι κάτι το δύσκολο και πολύπλοκο με πάρα πολλές πτυχές. Εννοείται ότι ο σχεδιασμός δράσεων και καμπανιών SEO μπορεί να γίνει μόνο από κάποιον ειδικό του είδους, ο οποίος όμως πιθανότατα λόγω φόρτου εργασίας δεν θα μπορεί να αναλάβει την εκτέλεση του σχεδίου. Το «πρακτικό» μέρος του SEO λοιπόν, μπορεί να ανατεθεί σε αξιόπιστους συνεργάτες, οι οποίοι δεν είναι αναγκαίο να έχουν γνώσεις marketing, θα πρέπει όμως να μπορούν να ακολουθήσουν και να εκτελέσουν τις οδηγίες του SEO Expert που θα ηγείται του project. Οι πρακτικές εργασίες του SEO με τις οποίες μπορεί να ασχοληθεί σχεδόν ο οποιοσδήποτε, είναι η κατασκευή ιστοσελίδων, η οποία φυσικά απαιτεί κάποιες βασικές γνώσεις στο web design και η συγγραφή περιεχομένου για το διαδίκτυο, για την οποία απαιτείται λίγο μεράκι, όρεξη για δουλειά και φυσικά και λίγο ταλέντο στο γράψιμο.

Εδώ να αναφέρουμε ότι το να γίνει κάποιος  SEO Expert στην Κύπρο τώρα που έφυγε η κρίση δεν είναι πολύ δύσκολο, αλλά απαιτεί αρκετό χρόνο και προσπάθεια, ενώ οι γνώσεις marketing σίγουρα είναι πολύ χρήσιμες. Το SEO και το internet marketing γενικότερα το μαθαίνει κανείς με την παρακολούθηση σεμιναρίων και τη μελέτη σχετικών οδηγών και βιβλίων. Δεν χρειάζεται κάποιο πτυχίο για να ξεκινήσει κανείς την επιχείρηση του, αλλά σίγουρα βοηθάνε τα όσο το δυνατόν περισσότερα credentials.

Οι SEO experts συνήθως κάνουν τιμές πακέτα για τους πελάτες τους, ενώ οι συνεργάτες τους πληρώνονται με το κομμάτι, πράγμα που τους επιτρέπει να δουλεύουν όσο θέλουν και μπορούν, με σεβασμό πάντα στα deadlines. Είτε λοιπόν σας ενδιαφέρει η ίδρυση κάποιας επιχείρησης είτε απλά η ενασχόληση με το SEO για κάποιο σταθερό εισόδημα, το SEO μπορεί να είναι μία καλή λύση για τα οικονομικά προβλήματα της εποχής. Η ζήτηση είναι μεγάλη, οπότε δεν έχετε να χάσετε τίποτα!

Facebooktwitter