Βελτιστοποίηση SEO ιστοσελίδων (Search Engine Optimization) για Μηχανές Αναζήτησης

Ανακαλύψτε την Επιτυχημένη Marketing Στρατηγική SEO που Ακολουθούμε

We know how to deliver results

H βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO στην Ελλάδα (Search Engine Optimization) έχει ως στόχο τη διαφήμιση και την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών σας στο διαδίκτυο, καταλαμβάνοντας την πρώτη σελίδα των οργανικών αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης. Καθώς η πρώτη σελίδα της Google (Search Engine) μονοπωλεί στις online αναζητήσεις και στο ενδιαφέρον των χρηστών, το SEO αποτελεί την πιο αποδοτική ψηφιακή ενέργεια διαφήμισης ιστοσελίδων.

Έχοντας συνεργαστεί με πληθώρα sites από διαφορετικά industries, κατακτώντας υψηλές κατατάξεις και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για πολλαπλά keywords, έχουμε διαμορφώσει μια στρατηγική SEO που αποτελεί το θεμέλιο για κάθε επιτυχημένη προώθηση ιστοσελίδας που αναλαμβάνουμε.

Θέλετε να δημιουργήσουμε ένα εξατομικευμένο SEO πλάνο για την αποτελεσματική ανάπτυξη της επιχείρησής σας;

Πριν σας παρουσιάσουμε τα τρια στάδια βελτιστοποίησης ιστοσελίδας, αφιερώστε μερικά λεπτά να διαβάσετε τι είναι το SEO ώστε να κατανοήσετε την αποστολή και το ρόλο της Google, και κατ’ επέκταση όλα τα οφέλη που προσφέρει η υψηλή κατάταξη της ιστοσελίδας σας.

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων Search Engine Optimization (SEO)

Τα 3 στάδια της διαδικασίας 

Η κυριαρχία στην #1 σελίδα της Search Engine της Google, η αποστολή μας

#1 Στάδιο: Keyword Research

Πριν κάνουμε προσφορά για τo digital πλάνο και τις υπηρεσίες marketing που θα σας προσφέρουμε, πραγματοποιούμε μια αναλυτική έρευνα για τις λέξεις-κλειδιά (keywords) που αποτελούν το στόχο της επιχείρησης σας και αξιολογούμε τις επιμέρους σελίδες του website/eshop σας και την υπάρχουσα εμφανισιμότητα στις μηχανές αναζήτησης. Με αυτόν τον τρόπο είμαστε σε θέση να παρέχουμε εκτιμήσεις κόστους και ακριβή χρονοδιαγράμματα για τη βελτίωση της κατάταξης και της επισκεψιμότητας. Το κλειδί για την αποτελεσματική στρατηγική βελτιστοποίησης ελληνικών ιστοσελίδων είναι η εύρεση λέξεων-κλειδιά με όγκο αναζητήσεων και μεγάλο ποσοστό μετατρεψιμότητας (conversion rate). Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση για την επένδυση σας, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

#2 Στάδιο: On-Page Optimisation

Αφού εντοπίσουμε τις στοχευμένες λέξεις-κλειδιά με τις οποίες μπορούμε να πετύχουμε υψηλές κατατάξεις στην Google (search engine), οργανώνουμε και υλοποιούμε σε συνεργασία με εσάς όλες τις απαραίτητες αλλαγές στον κώδικα, τη δομή και το περιεχόμενο, πραγματοποιώντας μια ολοκληρωμένη βελτιστοποίηση SEO των σελίδων του website. Επιπλέον, δημιουργούμε περιεχόμενο (ή προσαρμόζουμε το ήδη υπάρχων) ώστε να είναι SEO Optimised, δηλαδή σχετικό με συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά, καθώς η Google κατατάσσει το περιεχόμενο ανάλογα με τη σχετικότητα του με συγκεκριμένους όρους αναζήτησης. Τέλος, αφαιρούμε από το site σας χαμηλής ποιότητας ή/και διπλότυπο περιεχόμενο (duplicate content).

#3 Στάδιο: Off-Page Promotion

Η Google (search engine) δεν κατατάσσει υψηλά μόνο το πιο σχετικό περιεχόμενο, αλλά και το πιο δημοφιλές. Η δημοφιλία του περιεχομένου καθορίζεται από την ύπαρξη -ή όχι- links από sites κύρους μέσα σε αυτό. Μόλις ολοκληρωθεί η αρχική βελτιστοποίηση του site, ξεκινάμε την προώθηση του στο διαδίκτυο ώστε να το εντοπίσουν οι μηχανές αναζήτησης. Αυτό το στάδιο περιλαμβάνει τη δημιουργία links, την αύξηση των κοινωνικών σημάτων και τις αναφορές στο brand σας.

Τα αποτελέσματα της αρχικής μελέτης καθώς και ο σχεδιασμός της SEO (Search Engine Optimization) στρατηγικής για την αύξηση της επισκεψιμότητας του site της επιχείρησης σας, παρουσιάζονται στην online συνάντηση μας που θα οριστεί αφού πρώτα συμπληρώσετε τη φόρμα συνεργασίας.

Σημείωση: H έναρξη της συνεργασίας μας εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα μας να αναλάβουμε νέα project την τρέχουσα χρονική περίοδο.

#1 Στάδιο: Έρευνα για λέξεις κλειδιά & υπολογισμός ROI (επιστροφή της επένδυσης)

Αρχικά γίνεται η εύρεση και ο καθορισμός των λέξεων κλειδιών με τη μεγαλύτερη πιθανότητα μετατρεψιμότητας ώστε να υπολογιστεί και να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή απόδοση της επένδυσης στο SEO. Η κατάταξη του περιεχομένου της ιστοσελίδας θα γίνει με βάση αυτά τα keywords, τα οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν στα στάδια #2 και #3 της στρατηγικής μας.

Αναλαμβάνουμε να κάνουμε μια λεπτομερή έρευνα για τις λέξεις-κλειδιά που αφορούν την αγορά σας και τον υπολογισμό της απόδοσης της επένδυσης εντελώς δωρεάν.

#2 Στάδιο: Οn Page SEO – Βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας

Χρησιμοποιώντας τις λέξεις–κλειδιά που καθορίσαμε -και οι οποίες εξυπηρετούν τους στόχους σας- σε επιλεγμένες σελίδες προορισμού της ιστοσελίδας, ενεργοποιούμε τη σχετικότητα τους στον αλγόριθμο της μηχανής αναζήτησης. Τοποθετούμε τη λέξη-κλειδί στη σελίδα τίτλου, στο URL του site, στην περιγραφή, το σώμα του περιεχομένου και στις εικόνες του. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα ενσωματώνουμε και σχετικά βίντεο.

Η Google προβάλλει στους χρήστες το πιο σχετικό περιεχόμενο, κατατάσσοντας τα αποτελέσματα με βάση τη σχετικότητα τους με τον όρο αναζήτησης. Όσο πιο σχετικό ένα αποτέλεσμα, τόσο πιο υψηλή και η κατάταξη του.

#3 Στάδιο: Off Page SEO – Προώθηση εκτός ιστοσελίδας

Η Google εκτός από τις πιο σχετικές ιστοσελίδες, προβάλλει το πιο δημοφιλές και αξιόπιστο περιεχόμενο. Αυτό σε πολλές περιπτώσεις εξαρτάται και από το σωστό web design. Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι η απόκτηση ποιοτικών links και η ποικιλία των sites που συνδέονται με το δικό σας. Τα links προς το site σας από websites με κύρος, ενισχύουν τη δημοφιλία και την αξιοπιστία του στη Google, καθώς λειτουργούν σαν “ψήφος εμπιστοσύνης”. Όσες λοιπόν περισσότερες και ποιοτικές ψήφους έχετε, τόσο υψηλότερες θα είναι οι κατατάξεις σας.

Ας δούμε λοιπόν την φόρμουλα όσο πιο επιγραμματικά γίνεται:

  • Εύρεση λέξεων-κλειδιών για την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής επιστροφής της επένδυσης από το SEO
  • Βελτιστοποίηση ελληνικών ιστοσελίδων για αύξηση της σχετικότητας στις μηχανές αναζήτησης
  • Links από sites κύρους για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και δημοφιλίας και υψηλές κατατάξεις

Υλοποιώντας αυτά τα 3 στάδια, πληρούμε τα κριτήρια που ορίζει η Google ώστε να κατατάξει υψηλά το site μας. Η στρατηγική που ακολουθούμε όχι μόνο λειτουργεί πολύ πιο γρήγορα από ότι οι άλλες μέθοδοι SEO, αλλά και πιο αποδοτικά καθώς παράγει αποτελέσματα μεγάλης χρονικής διάρκειας. Οι τυχόν αλλαγές στον αλγόριθμο της Google αφορούν πάντα τη βελτίωση του τρόπου αναζήτησης των πιο σχετικών και ποιοτικών ιστοσελίδων. Η επιτυχής υλοποίηση SEO πρέπει να γίνεται με όσο το δυνατό πιο φυσικό τρόπο και αυτό ακριβώς καταφέρνει η στρατηγική μας.

Συμπληρώσετε την φόρμα συνεργασίας για να λάβετε ένα SEO plan απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τους στόχους σας. Αν ωστόσο επιθυμείτε να αποκτήσετε μεγαλύτερη γνώση πάνω στο SEO μπορείτε να εγγραφείτε στα σεμινάρια search engine optimization της Dominator.

Σε κάθε περίπτωση, για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα είναι χαρά μας να συζητήσουμε!