Πώς να αποκτήσετε τις υψηλές κατατάξεις των ανταγωνιστών σας

Πως να αποκτήσετε τις υψηλές κατατάξεις των ανταγωνιστών σας

Mιά από τις αγαπημένες μου στρατηγικές στο SEO, ή οποία τυχαίνει να είναι και ένα διαχρονικό ας πούμε κόλπο είναι η “κλοπή” της κατάταξης των ιστοσελίδων των ανταγωνιστών σας. Με λίγη δουλειά, την χρήση διάφορων backlink checkers που θα σας παρουσιάσω παρακάτω και την ανάλυση των ανταγωνιστών σας, θα μπορέσετε να πετύχετε υψηλότερες κατατάξεις στην μηχανή της Google πολύ εύκολα και γρήγορα!

Τι θα μάθετε λοιπόν :

Πώς να κλέβετε τις κατατάξεις των ιστοσελίδων των ανταγωνιστών σας

Πώς να ελέγξετε τα backlinks των ανταγωνιστών σας

Πώς να αναλύσετε τους ανταγωνιστές σας

Πώς να κλέψετε τα καλύτερα backlinks τους

Πώς να οικοδομήσετε μια βάση δεδομένων links

Η μέθοδος μου:

Κάνετε μια αναζήτηση για οποιαδήποτε λέξη-κλειδί στο Google.

Κάθε ένα από τα sites που θα εμφανιστούν στα 10 κορυφαία αποτελέσματα έχει ένα backlink προφίλ που αρέσει στην Google. Εννοείται πως αν ένα site έχει πετύχει τόσο υψηλή κατάταξη, τότε πιθανότατα έχει αξιοπρεπές περιεχόμενο και ο ιδιοκτήτης του έχει κάνει κάποιο, έστω και ελάχιστο, SEO.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό που έχει την πιο μεγάλη σημασία για την κατάταξη ενός site στα 10 κορυφαία αποτελέσματα της Google, είναι το backlink προφίλ του. Φανταστείτε λοιπόν τι θα συνέβαινε εάν το site σας είχε τα ίδια backlinks όχι μόνο με το site που βγαίνει στη πρώτη θέση των αποτελεσμάτων, αλλά με όλες τις σελίδες στα 10 κορυφαία αποτελέσματα!

Βάλτε τις βάσεις

Γιατί να ξοδέψετε χρόνο και χρήμα στην προώθηση της ιστοσελίδας σας προσπαθώντας να καταλάβετε ποια backlinks αρέσουν στην Google όταν μπορείτε απλά να κλέψετε αυτά των ανταγωνιστών σας που πετυχαίνουν καλύτερες κατατάξεις από εσάς; Η ανάλυση των σελίδων των ανταγωνιστών σας είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία θα “χτιστεί” το backlink προφίλ των σελίδων σας.

Η αντιγραφή των links των ανταγωνιστών σας θα σας επιτρέψει να παρακάμψετε σχεδόν τελείως τα πιο δύσκολα κομμάτια της διαδικασίας οικοδόμησης backlinks. επιπλέον, είναι τόσο εύκολη που μπορεί να την κάνει ακόμη κι ένας αρχάριος στο SEO. Την τακτική αυτή την χρησιμοποιώ σε όλα τα καινούργια site που φτιάχνω. Με την αντιγραφή των links θα δημιουργήσετε αργά αλλά σταθερά ένα πολύ φυσικό backlink προφίλ , το οποίο θα είναι η βάση για την εξέλιξη και την ανέλιξη του site σας.

Βήμα 1 – Συγκεντρώστε τα 10 Κορυφαία Αποτελέσματα για την λέξη-κλειδί σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συγκεντρώσετε τα κορυφαία 10 οργανικά αποτελέσματα για τη λέξη-κλειδί που θέλετε να πετύχετε υψηλές κατατάξεις. Απλά κάντε μία γρήγορη αναζήτηση στην Google και σημειώστε τα URL των 10 πρώτων αποτελεσμάτων. Αυτά τα URLs θα τα εισάγουμε παρακάτω στα Backlink Checkers εργαλεία!

Βήμα 2 – Βρείτε όλα τα backlinks

Για να βρείτε όλα τα backlinks για κάθε ένα από τα 10 κορυφαία αποτελέσματα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα backlink checkers που αναφέραμε προηγουμένως. Υπάρχουν πάρα πολλά backlink checkers, κάποια δωρεάν και κάποια επι πληρωμή, ωστόσο όλα έχουν το ίδιο πρόβλημα: το κάθε ένα από αυτά έχει την δική του βάση δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι για να πάρετε μια όσο το δυνατόν πιο πλήρη εικόνα του προφίλ backlink ενός URL θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αρκετά διαφορετικά backlink checkers και να συνδυάσετε τα αποτελέσματα τους.

As δούμε μερικά από αυτά τα εργαλεια

Ahrefs

Ο δωρεάν λογαριασμός σου δείχνει μόνο τα πρώτα 10 backlinks και μπορείς να κάνεις μέχρι 5 αναζητήσεις την ημέρα. Ακολουθήστε την διαδρομη /BackLinks και κατεβάστε τα από εκει. Ο πληρωμένος λογαριασμός σας επιτρέπει να κατεβάσετε όλα τα links σε excel

ahrefs backlink checker for competitor links

Μajestic SEO

Kαι σε αυτό το εργαλειο στην δωρεαν εκδοση του σας αφήνει να δείτε μόνο τα 10 πρώτα babacklinks.Στην αγορασμένη έκδοση μπορείτε να κατεβάσετε όλα τα backlinks σε excel.Πατήστε από το menu Backlinks και θα σας βγάλει την λίστα με όλα τα Backlinks
majestic seo backlink checker

Open Site Explorer

Ακόμα ένα εργαλείο για την ανάλυση των Backlinks ειναι το Opensite Explorer του ΜΟΖ.Η free έκδοση είναι για συγκεκριμένες χρήσεις και βγάζει έναν συγκεκριμένο αριθμό backlinks.Για ολοκληρωμένη δουλειά θα χρειαστείτε την πληρωμένη έκδοση
open site explorer backlink checker moz

Βacklink Watch

Aυτό είναι ένα τελείως δωρεάν tool το οποίο σας βγάζει έναν αριθμό backlinks και κάποια άλλα στοιχεία. Έχει την πιο μικρή βάση δεδομένων και απλά παίρνετε μια ιδέα του backlink profile

backlink watch tool

Πρόταση μου αν ασχολείστε πραγματικά με το SEO να επιλέξετε να αγοράσετε 1 από τα παραπάνω 3 εργαλεία(θα πρότεινα το AHREF γιατί έχει την μεγαλύτερη βάση δεδομένων και βγάζει περισσότερα backlinks από τα υπόλοιπα)Αν θέλετε να πάτε καλά με το SEO θα πρέπει να επενδύσετε σε αυτό.Ένας γιατρός είναι άχρηστος αν δεν έχει τα κατάλληλα εργαλεία για να δουλέψει.

Βήμα 3 – Δημιουργία της κύριας λίστας σας

Τώρα που έχετε συλλέξει πολλά backlinks για κάθε ένα από τα 10 κορυφαία αποτελέσματα  από πολλές και διαφορετικές πηγές μπορείτε να περάσετε στο επόμενο μέρος της διαδικασίας! Ανοίξτε το σημειωματάριο (WordPad) των Windows και αντιγράψτε όλες τα links σε ένα αρχείο .txt και αποθηκεύστε το. Στη συνέχεια θα πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα διπλότυπα links, κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα με το δωρεάν εργαλείο Dupe Remove της Scrapebox. Όταν τελειώσετε και μ’αυτό, θα έρθει η ώρα για την ανάλυση των backlinks.

Βήμα 4 – Ανάλυση των Backlinks

Σε αυτό το σημείο, η λίστα με τα backlinks των ανταγωνιστών σας πιθανόν να είναι πολύ μεγάλη, οπότε θα πρέπει να γίνει μία ανάλυση αρχικά, από την οποία θα βρούμε και θα κρατήσουμε τα καλύτερα backlinks. Εγώ ψάχνω για τα backlinks που είναι καταχωρημένα (indexed) στην Google και έχουν κάποια καλή τιμή PA>10,DA>20 root και TF>5. Αυτά τα links θα πρέπει πάντα να έχουν προτεραιότητα. Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε και μια ξεχωριστή λίστα με links που είναι μεν καταγεγραμμένα στη Google, αλλά δεν έχουν κάποια τιμή των παραπάνω στοιχείων. Εννοείται πως τα sites σε αυτή τη λίστα είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Βασικά, αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι όλα τα links θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να προέρχονται από sites που είναι καταχωρημένα  στην Google να είναι δηλαδή Indexed. Τα metrics δεν είναι τόσο καθοριστικής σημασίας όσο το αν είναι indexed.Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σε αυτό το σημείο. Εάν έχετε αρκετά backlinks απο deindexed ιστοσελίδες κινδυνεύετε με ποινή από την Google (Penalty)

Το εργαλείο που χρησιμοποιώ για να τσεκάρω εάν τα links είναι indexed είναι το inspyder backlink monitor

Aπλα πάρτε την λίστα με τα links από το txt ρίξτε τα μέσα στο εργαλείο πατήστε Go και θα δείτε αν τα links είναι indexed,το PR καθώς και άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά .
backlink monitor check indexed links

Βήμα 5 – Αντιγραφή των links

Τώρα πρέπει απλά να ελέγξετε ένα – ένα τα links αυτά, χρησιμοποιώντας το μυαλό και τη λογική σας.

Ανοίξτε κάθε link στο πρόγραμμα περιήγησής σας και δείτε πώς o ανταγωνιστή σας πήρε το backlink από αυτή την σελίδα. Αν αυτό έχει γίνει με ένα σχόλιο σε κάποιο blog post, τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να δημοσιεύσετε κι εσείς ένα δικό σας σχόλιο σε αυτό το post. Αν το backlink προήλθε από μήνυμα σε κάποιο φόρουμ, θα πρέπει να εγγραφείτε κι εσείς και να συμμετάσχετε λίγο στη συζήτηση για να καταφέρετε να βάλετε με επιτυχία το link σας σε κάποιο post. Μετά από λίγη δουλειά με τα links της κύριας λίστας, σίγουρα θα πάρετε το κολάι της διαδικασίας. Με άλλα λόγια, όχι μόνο θα βρείτε φοβερά links, αλλά θα καταλάβετε και πως δουλεύει γενικά το SEO και η οικοδόμηση links.

Βήμα 6 – Δημιουργία μιας βάσης δεδομένων με Niche Links

Το ρητό ο χρόνος είναι χρήμα, ισχύει και για την αντιγραφή και δημιουργία link προφίλ. Έτσι, καθώς δουλεύετε τη λίστα με τα links κι επισκέπτεστε ένα – ένα τα sites της, είναι καλό να σημειώνετε σε ποια από αυτά έχετε υποβάλλει κάποιο link και από ποια καταφέρατε να πάρετε backlink. Όταν τελειώσετε με την αντιγραφή των  backlinks των ανταγωνιστών σας, μπορείτε να ελέγξετε με τη μία όλα τα site στα οποία υποβάλατε link και να δείτε σε ποια έχετε ενεργά backlinks. Αυτά είναι τα λεγόμενα Niche backlinks!

Δημιουργήστε μία λίστα με όλα τα backlinks που υποβλήθηκαν με επιτυχία! Με τον καιρό αυτή η λίστα θα μεγαλώνει και θα οικοδομήσετε μια τεράστια λίστα με ισχυρά links που θα βοηθήσουν πολύ τη κατάταξη σας στα 10 πρώτα αποτελέσματα του Google. Εννοείται πως αυτή την λίστα θα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και για όλα τα μελλοντικά σας projects. Η λίστα αυτή θα είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία σας.

Και μία συμβουλή από μένα: Στη δική μου λίστα έχω δημιουργήσει κατηγορίες όπως , τεχνολογία, Επιχειρήσεις, Οικονομικά, Γενικά κλπ, έτσι ώστε να βρίσκω πιο εύκολα τα backlinks που θέλω για το θέμα των ιστοσελίδων που δημιουργώ ή προωθώ

Ανακεφαλαίωση

Αυτή λοιπόν είναι η αγαπημένη μου τακτική οικοδόμησης links. Αυτό που την ξεχωρίζει, είναι το γεγονός ότι έχει αντέξει όχι μόνο στη δοκιμασία του χρόνου αλλά και σε όλες τις ενημερώσεις και αλλαγές του αλγόριθμου της Google.

Η μέθοδος μου είναι τόσο απλή που μπορεί να την κάνει ο καθένας, συνιστώ να αγοράσετε ένα από τα εργαλεία που αναφέρω πιο πάνω και να εξοικειωθείτε με αυτό. Είναι το λιγότερο που πρέπει να επενδύσετε αν θέλετε να γίνετε καλός στο SEO.

Αυτή είναι η στρατηγική οικοδόμησης link που χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα όταν ξεκινώ ένα καινούργιο site καθώς ακόμη και αν δεν το φέρει στην πρώτη θέση των αναζητήσεων της Google, θα θέσει τις τέλειες βάσεις για την ανέλιξη του.Aν εδιαφέρεστε την στρατηγική αυτή αλλά και όλο το SEO σας να το αναλάβει μια σοβαρή εταιρεία online marketing τότε επικοινωνήστε με την SEO Dominator

Facebooktwitter