Διαβάστε γιατί η προώθηση ιστοσελίδων είναι τόσο σημαντική για μια ιστοσελίδα.

Ενώ όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η δημιουργία site για μία επιχείρηση είναι άκρως απαραίτητη στις μέρες μας, λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν και καταλαβαίνουν ότι η προώθηση ιστοσελίδων SEO είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο σημαντική. Το internet είναι τεράστιο, για την ακρίβεια είναι άπειρο. Η ύπαρξη μίας ιστοσελίδας, όσο καλά σχεδιασμένη και φιλική προς τον χρήστη και να είναι, θα χαθεί μέσα στο άπειρο αν οι πιθανοί της χρήστες και επισκέπτες δεν μάθουν για την ύπαρξη και την δημιουργία της. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνει αποδοτική προώθηση ιστοσελίδας, προκειμένου οι μηχανές αναζήτησης και κατ΄επέκταση και οι χρήστες, να μάθουν για την ύπαρξη της.

Θέλετε να δημιουργήσουμε ένα Σχέδιο SEO το οποίο θα σας φέρνει πελάτες 24 ώρες την ημέρα ;

Προώθηση ιστοσελίδων στην πρώτη σελίδα της Google

Όπως όλοι πιθανότατα να γνωρίζετε, η Google είναι η πιο δημοφιλής, πετυχημένη και αξιόπιστη μηχανή αναζητήσεων.

Κάθε ιστοσελίδα που σέβεται τον εαυτό της λοιπόν, θα πρέπει όχι μόνο να καταγράφετε από την Google και το Web, αλλά και να πετυχαίνει και υψηλές θέσεις στις σελίδες των αποτελεσμάτων της, αν θέλει να έχει υψηλή επισκεψιμότητα.

Οι δύο καλύτερες μέθοδοι για τη προώθηση ιστοσελίδας στην Google, είναι η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (off page και on page SEO) και οι καμπάνιες Google AdWords.

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων μηχανών αναζήτησης στην ουσία κάνει την Google να «αγαπήσει» το εκάστοτε site, ενώ οι καμπάνιες AdWords στην ουσία είναι διαφημιστικές καμπάνιες στις σελίδες αποτελεσμάτων της Google με την φροντίδα και υπό την αιγίδα του εν λόγω κολοσσού. Ας δούμε πιο αναλυτικά αυτές τις μεθόδους.

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων SEO

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για μηχανές αναζήτησης (Search Engine Optimization = SEO) είναι η βάση αλλά και το πρώτο βήμα για την προώθηση SEO. Για να καταλάβετε καλύτερα γιατί συμβαίνει αυτό, θα πρέπει πρώτα να δούμε πως δουλεύουν οι μηχανές αναζήτησης και τι σημαίνει η βελτιστοποίηση γι’ αυτές.

Θέλετε να διεκδικήσετε Υψηλές Κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης και να απογειώσετε την κερδοφορία της επιχείρησης σας ;

Οι μηχανές αναζήτησης και τα SERPs

Μία μηχανή αναζήτησης στην ουσία ψάχνει στους καταλόγους με τα site της για αυτά που ταιριάζουν καλύτερα στους όρους της εκάστοτε αναζήτησης. Η κάθε search engine όμως, από την Google έως τις λιγότερο διάσημες όπως την Bing, δεν αρκείται απλά στο να βρει τα πιο σχετικά sites στο web για κάθε αναζήτηση.

Αυτό που καθορίζει το αν μία μηχανή αναζήτησης θα επιτύχει ή θα αποτύχει είναι το αν θα μπορέσει να δώσει μια δίκαια κατάταξη όχι μόνο για τις πιο σχετικές, αλλά και για τις πιο εύχρηστες και φιλικές προς τον χρήστη ιστοσελίδες για τους όρους της αναζήτησης του.

Για να το καταφέρουν αυτό, οι search engines κατατάσσουν τις σχετικές ιστοσελίδες με μία αναζήτηση στις σελίδες των αποτελεσμάτων τους (Search Engine Results Pages = SERPs) με την βοήθεια ενός ειδικού αλγόριθμου που βασίζεται σε συγκεκριμένα κριτήρια όπως τον σχεδιασμό και τη δομή του, την ύπαρξη backlinks, blog κλπ.(τα κριτήρια αυτά είναι πάνω απο 200)

Όσο πιο πολλά από αυτά τα κριτήρια πληροί ένα site, τόσο πιο ψηλά θα είναι στις κατατάξεις των SERPs για τους σχετικούς με αυτό όρους αναζήτησης.

Όσο πιο υψηλή η κατάταξη του site, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η επισκεψιμότητα του. Οι χρήστες σχεδόν πάντα προτιμούν τις ιστοσελίδες στις πρώτες θέσεις των SERPs και σχεδόν ποτέ δεν περνάνε στη δεύτερη σελίδα των αποτελεσμάτων.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι το γεγονός ότι όσο πιο ψηλά είναι μία ιστοσελίδα στα SERPs, τόσο πιο αξιόπιστη ή σχετική με την αναζήτηση θεωρείται από τους χρήστες.Αυτό το αποτέλεσμα το πετυχαίνουμε με την προώθηση website. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, η επιτυχία ενός site, ειδικά αν ανήκει σε μία επιχείρηση, βασίζεται στο πόσο υψηλές θέσης κατάταξης θα πετυχαίνει στα SERPs.

Τι είναι το SEO για την προώθηση ιστοσελίδων

Όπως είπαμε και παραπάνω, το SEO είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του ίντερνετ μάρκετινγκ και της προώθησης ιστοσελίδων. Στην ουσία πρόκειται για μία διαδικασία που θα κάνει μία ιστοσελίδα «αρεστή» στις μηχανές αναζήτησης.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ειδικοί στις μηχανές αναζήτησης και τους αλγορίθμους τους, θα κάνουν όλες τις απαραίτητες αλλαγές και μετατροπές σε μία ιστοσελίδα (On Page SEO) ώστε να πληροί όσο το δυνατόν περισσότερα από τα κριτήρια κατάταξης που χρησιμοποιούν οι αλγόριθμοι κατάταξης.

Το SEO μπορεί να γίνει και πέρα από το site, οπότε και λέγεται Off Page SEO.Παράδειγμα Off Page SEO είναι η την απόκτηση backlinks ή την δημιουργία λογαριασμών και παρουσίας στα social media.

Εννοείται πως ιδιαίτερη προσοχή δίδεται πάντα στα λεγόμενα «σταθερά κριτήρια», καθώς οι αλγόριθμοι των μηχανών αναζήτησης αλλάζουν συνεχώς. Με άλλα λόγια, μία σωστά βελτιστοποιημένη ιστοσελίδα, θα καταλαμβάνει πάντα υψηλές κατατάξεις στα SERPs της Google και άλλων μηχανών αναζήτησης.

Επιπλέον, το SEO θα κάνει πιο γρήγορο κι εύκολο το crawling του site από τις λεγόμενες «αράχνες» των μηχανών αναζήτησης, έτσι ώστε να καταγράφονται συνεχώς όλες οι σελίδες του στους καταλόγους του.

Τα αποτελέσματα του SEO είναι μακροπρόθεσμα και τα οφέλη του δεν είναι άμεσα ορατά. Με απλά λόγια, μην περιμένετε να δείτε υψηλές κατατάξεις και αυξημένη επισκεψιμότητα αμέσως μόλις ο ειδικός στο SEO τελειώσει την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας. Θα φανούν όμως μέσα σε λίγους μήνες (αναλόγως τον ανταγωνισμό και την αγορά ) και θα «συνοδεύουν» το site σας για πάντα, εκτός και αν αλλάξει εκ βάθρων ο τρόπος που δουλεύουν οι μηχανές αναζήτησης, κάτι που φυσικά δεν πρόκειται να συμβεί.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το SEO εξασφαλίζει την λεγόμενη οργανική επισκεψιμότητα, δηλαδή αυτή που προέρχεται από αναζητήσεις.Η επισκεψιμότητα αυτή είναι πολύ σημαντική για την επιβίωση ενός site, καθώς στην ουσία του επιτρέπει να λειτουργεί χωρίς πολυέξοδες διαφημιστικές καμπάνιες από τη στιγμή που θα πετύχει υψηλές κατατάξεις.

Καμπάνιες Google AdWords

Η διαφήμιση ιστοσελίδων με AdWords είναι ίσως ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να αποκτήσει η ιστοσελίδα μίας επιχείρησης μία πολύ ισχυρή online παρουσία και μάλιστα στην πρώτην σελίδα της Google.

Τι είναι τα Google AdWords

Αν κάνετε μία αναζήτηση στο Google θα δείτε ότι πάνω από τα τυπικά αποτελέσματα της αναζήτησης σας, θα εμφανισθούν κειμενοδιαφημίσεις και σύνδεσμοι για κάποιες ιστοσελίδες, τα οποία θα φέρουν την ένδειξη «χορηγούμενο αποτέλεσμα». Αυτές οι ιστοσελίδες είναι ενεργές καμπάνιες Google AdWords.

Με απλά λόγια, όταν κάποιος ξεκινάει μία AdWords campaign, στην ουσία πληρώνει την Google για να προβάλει το site του σε μία περίοπτη και συγκεκριμένη θέση των SERPs όταν κάποιος κάνει αναζήτηση με κάποια λέξη-κλειδί σχετική με το εν λόγω site. Δηλαδή είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να βγείτε στην «κορυφή» της Google.

Τα αποτελέσματα των εκστρατειών AdWords είναι σχεδόν άμεσα, αλλά θα «χαθούν» όταν θα σταματήσετε να πληρώνετε τη συνδρομή σας στην υπηρεσία της Google, οπότε και θα πάρουν άλλοι διαφημιζόμενοι τη θέση σας.

Κατά γενική ομολογία, η καλύτερη λύση για την προώθηση ιστοσελίδων είναι η χρήση ενός συνδυασμού των δύο μεθόδων που μόλις αναφέραμε. Μία εκστρατεία AdWords θα βοηθήσει ένα site να αποκτήσει αναγνωρισημότητα τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του, ενώ το SEO θα εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη επιτυχία και βιωσιμότητα του.

Γιατί η δημιουργία μίας ιστοσελίδας δεν αρκεί στις μέρες μας

Όπως είπαμε και στην αρχή, το διαδίκτυο είναι πλέον τεράστιο, οπότε είναι πολύ εύκολο, αν όχι τελείως αναποφεύκτο, να «χαθούν» οι νεότερες ιστοσελίδες μέσα σε αυτό. Με απλά λόγια, όσο όμορφα και καλά σχεδιασμένα και να είναι μία ιστοσελίδα, αν δεν κάνει «αισθητή» τη παρουσία της, δεν πρόκειται να έχει επιτυχία ή ακόμη και λόγο ύπαρξης.Η κατασκευή ιστοσελίδας σίγουρα είναι το πρώτο βήμα αλλά δεν αρκεί αυτό απο μόνο του για να σας δώσει νέους πελάτες και επισκεψιμότητα.Τώρα καταλαβαίνετε πόσο σημαντική είναι η προώθηση SEO.

Ένας ιστότοπος «λέει» στους χρήστες του διαδικτύου ότι υπάρχει και είναι ενεργός όταν θα καταγραφεί στους καταλόγους των μηχανών αναζήτησης και κυρίως σε αυτούς των πολύ δημοφιλών, όπως η Google.

Η αλήθεια είναι ότι αργά ή γρήγορα οι crawlers των μηχανών αναζήτησης θα αναγνωρίσουν και θα καταγράψουν μία ιστοσελίδα στο web, ωστόσο η χρήση διάφορων τεχνικών προώθησης website, όπως το βελτιστοποιημένο web design, θα κάνουν το crawling πιο εύκολο και γρήγορο. Με απλά λόγια, αν γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις και δράσεις, μία ιστοσελίδα θα καταγραφεί γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα στους καταλόγους των μηχανών αναζήτησης.

Η σημασία των search engines στις μέρες μας

Παλιότερα, όταν το internet ήταν στο εμβρυακό του στάδιο, κάποιος έπρεπε να γνωρίζει την ακριβή διεύθυνση μίας ιστοσελίδας για να την επισκεφτεί και να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτήν. Πλέον όμως το internet είναι τόσο τεράστιο που ναι μεν μπορεί να βρει κάποιος όποια πληροφορία ψάχνει, αλλά θα πρέπει να ξέρει που και πώς να τη βρει. Εδώ είναι που μπαίνουν στο παιχνίδι οι μηχανές αναζήτησης.

Οι χρήστες του διαδικτύου πλέον χρησιμοποιούν τις μηχανές αναζήτησης σχεδόν για τα πάντα. Πολλοί μάλιστα πιστεύουν ότι η γραμμή διευθύνσεων του browser του είναι μόνο και μόνο για να γράφουν τη διεύθυνση της Google ή να κάνουν αναζητήσεις κατευθείαν από εκεί. Πολλοί λίγοι είναι αυτοί που θυμούνται απ’ έξω τις διευθύνσεις, ακόμη και των πιο αγαπημένων τους sites.

Αυτό σημαίνει ότι για τους περισσότερους χρήστες του ίντερνετ, οι search engines στην ουσία είναι η πύλη τους για τον «μαγικό κόσμο του διαδικτύου» αν μία ιστοσελίδα δεν εμφανίζεται στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης και μάλιστα σε υψηλές θέσεις, όπως είπαμε και παραπάνω, τότε είναι σαν να μην υπάρχει.

Με άλλα λόγια, η δημιουργία ιστοσελίδας στις μέρες μας δεν είναι αρκετή για να αποκτήσει μία επιχείρηση μία παρουσία στο internet. Θα πρέπει να γίνει και η σωστή προώθηση ιστοσελίδας, προκειμένου να καταγραφεί σωστά στα registries των search engines και να πετυχαίνει υψηλές κατατάξεις στις σελίδες αποτελεσμάτων τους. Σε αντίθετη περίπτωση η επισκεψιμότητα του site θα είναι ιδιαίτερα χαμηλή και σίγουρα δεν θα αποφέρει τα καλύτερα και μέγιστα δυνατά κέρδη στον ιδιοκτήτη του.

Πόσο κοστίζει η προώθηση site

Το κόστος της προώθησης μιας ιστοσελίδας εξαρτάται από δύο σημαντικούς παράγοντες: το είδος της προώθησης και τον ανταγωνισμό στον κλάδο ή την λέξη κλειδί στην οποία «στοχεύει» η ιστοσελίδα. Έχετε στο μυαλό σας ότι η Ρώμη δεν χτίστηκε σε 1 μέρα,χρειάζεται υπομονή και επιμονή για την παραγωγή θετικών αποτελεσμάτων. Ας τους δούμε λίγο αναλυτικά:

Το είδος της προώθησης: Εννοείται ότι οι δύο κύριες μορφές προώθησης, το SEO και το AdWords, έχουν η κάθε μία το δικό τους κόστος. Για το SEO το οποίο και είναι το πιο αποδοτικό κανάλι μάρκετινγκ με το μεγαλύτερο ROI ο ιδιοκτήτης ενός site αφού λάβει ένα εξατομικευμένο πλάνο το οποίο θα επικεντρώνετε στην επιστροφή της επένδυσης θα κληθεί να επενδύσει ένα χρηματικό ποσό τουλάχιστον για 6 μήνες στον SEO expert ή την εταιρεία που θα αναλάβει την βελτιστοποίηση.

Το ποσό αυτό θα συμφωνηθεί από πριν και συνήθως θα περιλαμβάνει και κάποιας μορφής τεχνική υποστήριξη για την ιστοσελίδα, μετά το τέλος της βελτιστοποίησης της. Το ποσό που συμφωνείται είναι «μηνιαίο» και περιλαμβάνει όλες εκείνες τις ενέργειες που θα πρέπει να υλοποιηθούν για να αποκτήσει η ιστοσελίδα υψηλές κατατάξεις. Όταν θα αποκτηθούν αυτές οι θέσεις ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας μπορεί να απολαμβάνει τα οφέλη που ισοδυναμούν με επαναλαμβανόμενους πελάτες 24 ώρες την μέρα και παράλληλα να ξεκινήσει την προώθηση άλλων λέξεων κλειδιών με υψηλό ROI.

Αν θέλετε SEO για την ιστοσελίδα σας μπορούμε να σας ετοιμάσουμε ένα ειδικό στις ανάγκες σας πλάνο για να πετύχετε τους στόχους σας αφού συμπληρώσετε την φόρμα ανακάλυψης στο site μας

Το AdWords είναι υπηρεσία με συνδρομή. Το μηνιαίο κόστος καθορίζεται από την Google, η οποία με τη σειρά της διεξάγει μία «δημοπρασία» ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους για κάθε λέξη-κλειδί. Όσο μεγαλύτερη είναι η συνδρομή που κάποιος διατίθεται να δώσει, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η προβολή του στην Google. Η καμπάνια και τα οφέλη του AdWords σταματούν αν δεν ανανεωθεί η συνδρομή στην υπηρεσία της Google. Η συμβολή ενός ειδικού είναι απαραίτητη για τον σχεδιασμό μία τέτοιας καμπάνιας, προκειμένου να επιλεγούν λέξεις-κλειδιά με μικρό ανταγωνισμό, έτσι ώστε το κόστος της καμπάνιας να μείνει σε λογικά επίπεδα.

Ο ανταγωνισμός: Όσο πιο μεγάλος είναι ο ανταγωνισμός σε έναν τομέα της αγοράς, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το κόστος της προώθησης. Η έρευνα και μελέτη του ανταγωνισμού μίας ιστοσελίδας είναι ένα τεράστιας σημασίας βήμα σε μία καμπάνια internet marketing καθώς θα καθορίσει όχι μόνο τις τιμές και το συνολικό κόστος, αλλά και την αποτελεσματικότητα της βελτιστοποίησης και της προώθησης του Site.

Για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ, κάποιοι από τους καλύτερους internet marketing specialists του κόσμου, απλά αρνούνται να ασχοληθούν με κάποιους κλάδους και προϊόντα ή αγορές (niches) καθώς γνωρίζουν ότι σε αυτά επικρατεί μεγάλος και σκληρός ανταγωνισμός, ο οποίος κάνει σχεδόν αδύνατη την επιτυχία οποιασδήποτε καμπάνιας.Εκτός και αν καποιος είναι αποφασισμένος να επενδύσει ένα πολυ μεγάλο χρηματικό ποσό στην προώθηση website.

Ένας σωστός επαγγελματίας του είδους, θα μελετήσει την ιστοσελίδα σας προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση της στις κατατάξεις των SERPs και τον ανταγωνισμό στο κοινό ή τις λέξεις στόχους της. Στη συνέχεια θα καταρτήσει ένα ολοκληρωμένο και πλήρως κοστολογημένο σχέδιο δράσης. Γενικά, είναι καλό μία εταιρεία να έχει ένα σοβαρό budget για το ψηφιακό marketing και την προώθηση ιστοσελίδων SEO όταν ξεκινά να τις δημιουργήσει.

Υπάρχουν δωρεάν εναλλακτικές;

Εννοείται πως οι καλύτερες και πιο αποτελεσματικές μέθοδοι για την σωστή προώθηση site είναι αυτές που αναφέραμε παραπάνω. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες εναλλακτικές οι οποίες είναι είτε δωρεάν, είτε έχουν πολύ μικρλοτερο χρηματικό κόστος. Οι μέθοδοι αυτοί όμως απαιτούν συνήθως πολύ μεγάλη επένδυση κόπου και χρόνου για να αποφέρουν αποτελέσματα καθώς και κάποιες στοιχειώδεις γνώσεις internet marketing και του internet γενικότερα. Αν πιστεύετε λοιπόν ότι έχετε αυτά τα προσόντα και θέλετε να αναλάβετε μόνοι σας την «τύχη του site σας», μπορείτε να δοκιμάσετε τις παρακάτω τεχνικές προώθησης:

1. Ανταλλαγή Συνδέσμων

Αυτή η μέθοδος στην ουσία απαιτεί την επικοινωνία με ιδιοκτήτες blog και ιστοσελίδων με παρόμοιο περιεχόμενο με το δικό σας ή που να ασχολούνται με θέματα που άπτονται του κοινού στόχου του site ή των προϊόντων σας, προκειμένου να γίνει μία ανταλλαγή links. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα βάλει ο καθένας στο site του ένα link για το site του άλλου.Μιλάμε για μια μορφή προώθηση ιστοσελίδων με ανταποδοτικά ωφέλη. Η ύπαρξη links από άλλα sites σε ένα site παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την κατάταξη του. Όσο πιο μεγάλο είναι το κύρος των sites στα οποία παραπέμπουν αυτά τα links, τόσο πιο θετικά θα είναι τα αποτελέσματα για την κατάταξη του.

2. Δημιουργία Ιστολογίου (Blog)

Η δημιουργία ενός blog είτε απευθείας στην ιστοσελίδα σας είτε σε «απευθείας σύνδεση» με αυτό, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να τραβήξετε τη προσοχή επισκεπτών και πιθανών πελατών οι οποίοι θα ψάχνουν πληροφορίες σχετικές με το θέμα του site σας ή τα προϊόντα σας. Εννοείται ότι τα blog αυτά θα πρέπει να ενημερώνονται συχνά και μάλιστα με καλό περιεχόμενο για να βοηθήσουν στην απόκτηση καλύτερης κατάταξης στα SERPs. Η δημιουργία blog είναι φυσικά δωρεάν, αλλά απαιτεί αρκετό ελεύθερο χρόνο και μεράκι.

3. Συγγραφή Άρθρων

Πρόκειται για μία τεχνική παρόμοια με την συγγραφή blog. Αντί να κάνετε μία ιστοσελίδα με καθημερινές και συχνές ενημερώσεις, μπορείτε να γράφετε σε τακτικά διαστήματα υψηλής ποιότητας άρθρα σχετικά με το θέμα του site σας και αυτά που προσφέρετε. Τα άρθρα αυτά μπορείτε να τα δημοσιεύετε τόσο στο δικό σας site όσο και σε άλλα, αρκεί να φροντίζετε να σας επιτρέψουν να βάλετε κάπου ένα link προς τη σελίδα σας.Αυτη η τεχνική βοηθάει πολύ στην προώθηση ιστοσελίδων. Το χρηματικό κόστος και αυτής της τεχνικής είναι μηδενικό, ωστόσο απαιτεί αρκετό ελεύθερο χρόνο και κάποιο ταλέντο στο γράψιμο καθώς το περιεχόμενο που θα προσφερθεί στον αναγνώστη θα πρέπει να του παρέχει «αξία».

Αν χρειάζεστε άρθα για το blog σας είμαστε η κατάλληλη εταιρεία για αυτό.Δημιουργουμε άρθρα τόσο για τους χρήστες όσο και για τις μηχανές αναζήτησης έτσι ώστε να λάβετε την μέγιστη απόδοση από την επένδυση σας

4. Aπαντάτε τις ερωτησεις στα comments στα αρθρα σας

Η επαφή με τους αναγνώστες ή τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας μόνο καλό θα σας κάνει καθώς δείχνει ότι πραγματικά νοιάζεστε γι’ αυτούς και τα σχόλια τους. Αν ξεκινήσετε να απαντάτε στα σχόλια, θα πρέπει να το κάνετε σε όλα και όχι επιλέκτικα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί και να χρειαστείτε αρκετό χρόνο. Προσοχή, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είστε εριστικοί και επιθετικοί προς τους επισκέπτες σας, ακόμη και αν σας βρίζουν! Δεν θέλετε να ξεκινήσει flame war στο site σας. Μπορεί να σας φέρει παραπάνω traffic, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι αυτό που θα θέλετε.

5. Social Media

Άλλη μία τελείως ανέξοδη μορφή προώθησης site η οποία στην ουσία απαιτεί από εσάς να δημιουργήσετε αλλά και να διατηρείτε λογαριασμούς στα πιο δημοφιλή social media. Οι λογαριασμοί αυτοί θα πρέπει να είναι «ενεργοί» (να κάνουν συχνά posts, tweets κλπ). Κάποια social media, όπως το Facebook για παράδειγμα, σας δίνουν την επιλογή να πληρώσετε για καλύτερη προβολή των λογαριασμών σας.

6. Email Marketing

Φαινομενικά απλό: είναι στην ουσία η αποστολή email σε επισκέπτες και πελάτες για ενημέρωση σχετικά με τα νέα του site ή τα προϊόντα σας. Το δύσκολο είναι να βρείτε αυτά τα emails. Μπορείτε να «λυγίσετε» λίγο τους κανόνες και να αγοράσετε μία λίστα με mails. Η καλύτερη όμως λύση είναι να προσφέρετε κάτι με μεγάλη αξία για τους επισκέπτες σας: ένα καλό και χρήσιμο άρθρο ας πούμε, σε αντάλλαγμα για το email τους.

7. Press Release

Πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας δελτίο τύπου. Απλά στέλνετε ενημερωτικά mails σε ιστοσελίδες, περιοδικά και άλλα μέσα ενημέρωσης σχετικά με το site σας και τα προϊόντα σας ή κάποια «εκδήλωση» διαγωνισμό ή κάτι άλλο που μπορεί να οργανώνετε.

8. Article Marketing

Πρόκειται στην ουσία για συγγραφή άρθρων με σκοπό τη προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. Αντί για link για το site σας στο τέλος αυτών των άρθρων, θα τοποθετείτε ένα link για αγορά του προϊόντος που πουλάτε ή προωθείτε.

9. Guest Posts

Πρόκειται για την συγγραφή συγκεκριμένων άρθρων για την προώθηση ιστοσελίδων σε κάποια blogs, πάντα κατόπιν σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη τους. Στο τέλος των άρθρων θα τοποθετήσετε ένα link για το site ή το blog σας. Αν και πρόκειται για μία win – win «συναλλαγή» (εσείς παίρνετε προβολή και ο ιδιοκτήτης του blog περιεχόμενο υψηλής ποιότητας), η εξεύρεση blog ή site που να «φιλοξενήσει» το άρθρο σας, μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη και χρονοβόρα.

10. Δημιουργία Infographic

Τα infographics είναι στην ουσία ένας ευχάριστος τρόπος να μοιραστεί ή να παρουσιάσει κανείς πληροφορίες με τη μορφή ευχάριστων κι ενδιαφέροντών εικόνων. Μπορείτε να δημιουργήσετε λοιπόν infographics και να τα «μοιράσετε» σε sites, πάντα με «αντάλλαγμα» credit και link προς το site σας. Η μέθοδος αυτή απαιτεί χρόνο για την συλλογή πληροφοριών αλλά και ταλέντο στη γραφιστική.

11.Τηλεόραση – διαφημίσεις

Οι λεγόμενες πιο παραδοσιακές μέθοδοι προώθησης προϊόντων μπορεί να δουλέψει και για την προώθηση ιστοσελίδων. Εννοείται όμως ότι αυτή η μέθοδος κάθε άλλο παρά δωρεάν είναι…

Στις μέρες μας η δημιουργία site είναι τελείως απαραίτητη, ωστόσο, ειδικά για μία επιχείρηση, δεν είναι αρκετή από μόνη της για να αποκτήσει επισκέπτες και κοινό γενικότερα. Η επιτυχία ενός site πλέον εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τη στρατηγική προώθησης του. Αυτή είναι που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει την κατάταξη του στις μηχανές αναζήτησης και κατ’ επέκταση την επισκεψιμότητα του. Καλό είναι λοιπόν αυτή η δουλειά να γίνει από επαγγελματίες, προκειμένου οι μηχανές ενός site να «δουλεύουν στο φουλ» και να παράγει όσο το δυνατόν περισσότερο κέρδος. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η online παρουσία μίας επιχείρησης κινδυνεύει να είναι πολύ ελλιπής.