Προώθηση Ιστοσελίδων (SEO)

Η SEO προώθηση ιστοσελίδας είναι μια διαδικασία κατά την οποία προωθούμε την ιστοσελίδα σας στα οργανικά αποτελέσματα της Google (search engine), σε λέξεις-κλειδιά που αφορούν την αγορά στην οποία δραστηριοποιείστε. Μέσω αυτής της διαδικασίας, προωθούμε την ιστοσελίδα σας, με αποτέλεσμα να βελτιωθούν οι κατατάξεις της αλλά και να αυξηθεί η επισκεψιμότητά της. Σκοπός μας με την προώθηση ιστοσελίδων είναι να φέρουμε την ιστοσελίδα σας στην πρώτη σελίδα των οργανικών αποτελεσμάτων της Google, σε όλες τις λέξεις-κλειδιά που σας ενδιαφέρουν και έχουν αξία για εσάς και την εταιρεία σας. Στόχος μας είναι να πάρετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο γίνεται και να εμφανιστεί η ιστοσελίδα σας στην πρώτη σελίδα της google, στην αγορά που δραστηριοποιείστε, από ανθρώπους που αναζητούν στη Google τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε.

Αρχικά, αξιολογούμε την παρούσα κατάσταση της ιστοσελίδας σας και κάνουμε έρευνα της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείστε αλλά και των ανταγωνιστών σας. Διενεργούμε προσεκτικά και διεξοδικά, μια έρευνα για όλες τις λέξεις-κλειδιά που έχουν αξία για εσάς και την εταιρεία σας. Αφού πάρουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες από αυτήν την έρευνα, σχεδιάζουμε την στρατηγική που θα ακολουθήσουμε. Στη συνέχεια, κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, εντός και εκτός ιστοσελίδας, για να καταφέρουμε τους προσυμφωνημένους στόχους και τα θεμιτά αποτελέσματα. Τέλος, παρακολουθούμε και αναλύουμε την ιστοσελίδα σας σε συνεχή εξέλιξη και σας επικοινωνούμε σε μηνιαία βάση, μέσω μιας ολοκληρωμένης αναφοράς, την πορεία της και τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί έως εκείνο το σημείο.

17
Χρόνια

Αθροιστικής Εμπειρίας

Πάνω στην SEO Προώθηση Ελληνικών και Αγγλικών Ιστοσελίδων

SEO Προώθηση Ιστοσελίδας

Η Διαδικασία

No. 01

Έρευνα Αγοράς

Ερευνούμε και αναλύουμε την αγορά στην οποία δραστηριοποιείστε, το κοινό που θέλετε να προσεγγίσετε και τις ιστοσελίδες που θα πρέπει να ανταγωνιστείτε.

No. 02

Λέξεις-Κλειδιά

Διενεργούμε προσεκτικά και διεξοδικά, μια έρευνα για όλες τις λέξεις-κλειδιά που έχουν αξία για εσάς και την εταιρεία σας.

No. 03

Σχεδιασμός Στρατηγικής

Σχεδιάζουμε την στρατηγική που θα ακολουθήσουμε για την προώθηση της ιστοσελίδας σας.

No. 04

Ενέργειες Εντός Ιστοσελίδας

Υλοποιούμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την εσωτερική βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας, σε θεμελιώδες επίπεδο.

No. 05

Ενέργειες Εκτός Ιστοσελίδας

Υλοποιούμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για την εξωτερική βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας, σε προωθητικό επίπεδο.

No. 06

Παρακολούθηση και Αναφορά

Παρακολουθούμε και αναλύουμε την ιστοσελίδα σας σε συνεχή εξέλιξη και σας επικοινωνούμε σε μηνιαία βάση, μέσω μιας ολοκληρωμένης αναφοράς, την πορεία της και τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί έως εκείνο το σημείο.

Γιατί η SEO προώθηση ιστοσελίδων είναι σημαντική για την επιχείρησή σας;

1. H οργανική αναζήτηση είναι συνήθως η κύρια πηγή επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων

H Google κατέχει το 75% της συνολικής αγοράς αναζήτησης ενώ η πλειοψηφία του κόσμου που έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο επισκέπτεται την Google τουλάχιστον 1 φορά την ημέρα. Το γεγονός αυτό αρκεί για να αντιληφθούμε πως η οργανική επισκεψιμότητα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την προσέλκυση επισκεπτών σε κάθε ιστοσελίδα.

Όταν μια ιστοσελίδα είναι ορατή και αξιόπιστη πηγή στα “μάτια” της Google, δημιουργείται μια σημαντική ροή επισκεψιμότητας. Έτσι λοιπόν, η εφαρμογή συνεχούς προώθησης της ιστοσελίδας στη Google συνεχίζει να αυξάνει εκθετικά την επισκεψιμότητα της.

2. Στο SEO δεν υπάρχει όριο όσον αφορά την επισκεψιμότητα που μπορεί να προσελκύσει μια ιστοσελίδα

Έρευνες έχουν δείξει ότι το Google Search φέρνει όχι μόνο τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε σχέση με όλα τα άλλα digital κανάλια αλλά και την πιο ποιοτική, καθώς η επισκεψιμότητα που έρχεται από την Google είναι η πιο στοχευμένη. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος πηγαίνει στην Google για να ψάξει κάτι, ενδιαφέρεται ακριβώς για αυτό που πληκτρολογεί την στιγμή που το πληκτρολογεί. Σε αντίθεση με τα άλλα κανάλια digital marketing, στο Google Search υπάρχει μεγαλύτερη πρόθεση για αναζήτηση και πραγματική αγορά υπηρεσιών ή προϊόντων. Όσο συνεχίζονται και γίνονται ενέργειες SEO τόσο ανεβαίνει η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μήνα με το μήνα, χρόνο με το χρόνο. Δεν υπάρχει όριο για το πόση οργανική επισκεψιμότητα μπορεί να προσεγγίσει μια ιστοσελίδα μέσω του SEO.

3. Η επισκεψιμότητα από την Google είναι η πιο κερδοφόρα

Η επισκεψιμότητα που έρχεται από την Google για προϊόντα ή υπηρεσίες είναι η πιο στοχευμένη, συνεπώς έχει και τη μεγαλύτερη μετατρεψιμότητα από όλα τα άλλα κανάλια digital marketing. Η ιστοσελίδα λοιπόν που λαμβάνει ποιοτική επισκεψιμότητα έχει περισσότερες πιθανότητες να τη μετατρέψει σε ενεργούς πελάτες.

4. To SEO έχει καθιερωθεί ως απαραίτητη στρατηγική ανάπτυξης κάθε επιχείρησης online

Χρόνο με τον χρόνο ωριμάζει η ιδέα ότι η σωστή εφαρμογή του SEO σε μια ιστοσελίδα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την ανάπτυξη της. Πλέον, όλο και περισσότεροι επαγγελματίες αναγνωρίζουν την αξία του SEO και επιχειρηματίες κάθε κλάδου που θέλουν να αναπτυχθούν αναρωτιούνται:

  • Πώς θα μεγαλώσω την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μου;
  • Πώς μπορεί η ιστοσελίδα μου να εμφανίζεται ψηλά στις αναζητήσεις της Google;
  • Πώς θα μπορέσω να βρω μια αξιόπιστη εταιρεία SEO να με βοηθήσει να πετύχω τους στόχους μου;

5. Σωστή προώθηση ιστοσελίδας σημαίνει και καλύτερη εμπειρία χρήστη

Η Google είναι μια μηχανή αναζητήσεων και απαντήσεων, η οποία προσφέρει τα δεδομένα της απευθείας στις σελίδες αποτελεσμάτων (SERPS) για τους χρήστες. Η πρόθεσή της είναι να προσφέρει στους χρήστες τις πληροφορίες που αναζητούν με όσο το δυνατόν λιγότερα κλικς, εύκολα και γρήγορα. Μέσω λοιπόν της ποιοτικής προώθησης SEO (προώθηση ιστοσελίδων) αυτή η εμπειρία χρήστη δημιουργείται και αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα σας.

6. Η προώθηση ιστοσελίδων επηρεάζει τον κύκλο αγοράς των πελατών

Οι επισκέπτες μπαίνουν στη Google για να κάνουν την έρευνά τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να βρουν το προϊόν ή την υπηρεσία που ψάχνουν. Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του διαδικτύου από την πλευρά των αγοραστών. Η χρήση τακτικών ενεργειών SEO για την προβολή μηνυμάτων για καλές προσφορές, πρωτοποριακά προϊόντα ή ποιοτικές υπηρεσίες, όταν γίνεται σωστά επηρεάζει αναμφίβολα τον κύκλο αγοράς με θετικό τρόπο. Οι ιστοσελίδες των επιχειρήσεων θα πρέπει να είναι ορατές στην Google ώστε να μπορεί να γίνει μια επωφελής σύνδεση μεταξύ πελάτη και επιχείρησης. Καθώς λοιπόν οι πελάτες ψάχνουν τις κατάλληλες απαντήσεις για τις αναζητήσεις τους, η ορατότητα που επιτυγχάνεται μέσα από το SEO και την προώθηση ιστοσελίδων στο google, τους επιτρέπει να τις βρουν στοχευμένα μέσα στην ιστοσελίδα σας.

7. Η προώθηση site είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική

Η σωστή εφαρμογή της προώθησης ιστοσελίδων με SEO έχει εντυπωσιακό αντίκτυπο μέσα στο πρώτο κιόλας έτος. Φυσικά, πολλές από τις ενέργειες που γίνονται κατά το πρώτο έτος έχουν αποτελέσματα που διαρκούν μακροπρόθεσμα. Όσο μεγαλύτερη η επένδυση, άρα και ο όγκος των SEO ενεργειών, τόσο αποτελεσματικότερα και δυναμικότερα εισέρχεται η ιστοσελίδα στην ψηφιακή αγορά.

8. Γνωρίζετε καλύτερα τους πελάτες σας

Μέσω της αύξησης της οργανικής επισκεψιμότητας και της ενσωμάτωσης διαφόρων εργαλείων στην ιστοσελίδα σας, θα έχετε καλύτερη ιδέα για το ποιοι πραγματικά είναι οι πελάτες σας, τι είναι αυτό που τους οδηγεί στην ιστοσελίδα σας και πως συμπεριφέρονται όταν βρίσκονται εκεί. Αυτό θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε ή να προσαρμόσετε το περιεχόμενό σας και σε ορισμένες περιπτώσεις θα σας δώσει τον λόγο για να τροποποιήσετε τον σχεδιασμό των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας.

Συχνές Ερωτήσεις

Μόλις ξεκινήσω την προώθηση ιστοσελίδων με SEO, πόσο χρόνο θα μου πάρει για να έχω υψηλές κατατάξεις;

To SEO δεν είναι στρατηγική μίας ημέρας. Οι πρώτοι μήνες είναι αφιερωμένοι στην πραγματοποίηση ενημερώσεων στην ιστοσελίδα σας και στην αναμονή των “αραχνών” της μηχανής αναζήτησης για ανίχνευση και ευρετηρίαση των αλλαγών. Αναλόγως την ιστοσελίδα, συνήθως το μέγεθος της εργασιών που απαιτείται είναι 3-9 μήνες έως ότου αρχίσουμε να βλέπουμε υψηλές κατατάξεις.

Πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μου;

Η επισκεψιμότητα είναι συνήθως άμεσο αποτέλεσμα της αύξησης των κατατάξεων. Μόλις αρχίσει να αυξάνεται η κατάταξη σας στα οργανικά αποτελέσματα, θα αρχίσετε να βλέπετε σταδιακή αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας. Λάβετε υπόψη ότι οι αυξήσεις σε κατατάξεις και επισκεψιμότητα δεν είναι στιγμιαίες αλλά χρειάζονται μερικοί μήνες για να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενημερώσεις, οι οποίες θα πρέπει να καταχωρηθούν στο ευρετήριο της μηχανής αναζήτησης, πριν ξεκινήσετε να βλέπετε αυτές τις αυξήσεις.

Γιατί θα πρέπει να συνεχίσω τη SEO προώθηση της ιστοσελίδας μου, από την στιγμή που θα έχει υψηλή κατάταξη;

Η επίτευξη υψηλής κατάταξης είναι μόνο ο μισός δρόμος. Δεδομένου ότι η μηχανή αναζήτησης εξελίσσεται συνεχώς και ενημερώνει τους αλγόριθμους της, οι οργανικές κατατάξεις σας μπορεί να κυμαίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Η διατήρηση της τρέχουσας κατάταξης είναι εξίσου σημαντική με την απόκτηση νέων κατατάξεων. Χρειάζεται συνεχής έρευνα, ενημερώσεις και δοκιμές για να διατηρηθεί η κατάταξη του site σας στις κορυφαίες θέσεις. Η διακοπή του SEO μετά την επίτευξη υψηλών κατατάξεων θα έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια κατατάξεων αρκετά γρήγορα.

Μπορείτε να εγγυηθείτε υψηλές κατατάξεις για την ιστοσελίδα μου;

Οι σοβαρές εταιρείες που ασχολούνται με την προώθηση ιστοσελίδων δεν μπορούν να εγγυηθούν για κάτι που δεν μπορούν να ελέγξουν. Λόγω της συνεχώς εξελισσόμενης φύσης της μηχανής αναζήτησης, είναι αδύνατον να γνωρίζουμε απόλυτα πως κατατάσσεται μια ιστοσελίδα. Αυτό που μπορεί όμως να σας δείξει μια εξειδικευμένη εταιρεία προώθησης ιστοσελίδων είναι κατατάξεις για την ίδια την ιστοσελίδα της, και κατατάξεις από ιστοσελίδες πελατών που έχει αναλάβει.

Πόσο συχνά η μηχανή αναζήτησης ενημερώνει το αλγόριθμο της;

Μόνο οι άνθρωποι και οι τεχνολογίες που δουλεύουν πίσω από τις μηχανές αναζήτησης γνωρίζουν αυτήν την απάντηση. Αυτό το οποίο γνωρίζουμε είναι ότι περισσότερες από 1000 ενημερώσεις πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Δεδομένου ότι οι μηχανές αναζήτησης εξελίσσονται συνεχώς και αλλάζουν, είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνετε ενήμεροι για τις αλλαγές, να κάνετε συνεχείς ενημερώσεις και να χρησιμοποιείτε μόνο στρατηγικές που είναι σωστές και βιώσιμες.

Τι είναι το Google Penalty;

To Google Penalty είναι η ποινή που επιβάλλει η Google στην ιστοσελίδα σας με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται πλέον στα αποτελέσματα αναζήτησης ή η κατάταξη της για τις στοχευμένες λέξεις-κλειδιά να έχει μειωθεί δραματικά. Όταν η ιστοσελίδα σας λαμβάνει μια τέτοια ποινή, το κοινό-στόχο σας δεν μπορεί να σας βρει. Όταν το κοινό σας δεν μπορεί να σας βρει η επισκεψιμότητα και τα κέρδη σας μειώνονται. Η Google επιβάλει κυρώσεις σε ιστοσελίδες για παράβαση των οδηγιών της. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει σκόπιμη συμμετοχή σε τακτικές για χειρισμό της μηχανής αναζήτησης με σκοπό υψηλές κατατάξεις. Σε περίπτωση που λάβετε μια τέτοια ποινή είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψετε στην υγιή κατάσταση υψηλών κατατάξεων που ήσασταν πριν.

Ενδιαφέρεστε για SEO Προώθηση Ιστοσελίδας;

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Στοιχεία

Επικοινωνίας

Φόρμα

Συνεργασίας