Νιώθετε απογοητευμένος από την πορεία της επαγγελματικής σας ιστοσελίδας; Δεν γνωρίζετε γιατί δεν την επισκέπτονται αρκετά άτομα και οι πελάτες σας δεν μπορούν να σας βρουν ψηφιακά; Η αλήθεια είναι πως μία επιχείρηση που δεν καταφέρνει να είναι ορατή και προσβάσιμη στο διαδίκτυο έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις και εκτός διαδικτύου. Αν φοβάστε ότι πολύ σύντομα θα χαθεί η αξιοπιστία του website και θα καταρρεύσει το brand σας, ίσως ήρθε η ώρα για να λάβετε δράση. Να απευθυνθείτε, δηλαδή, σε μία εταιρεία προώθησης ιστοσελίδων που θα βοηθήσει να «σώσετε» το online «σπίτι» σας.

Εταιρείες και υπηρεσίες  SEO  – Τι είναι

Οι εταιρείες για SEO είναι αυτές που συνεργάζονται με επιχειρηματίες προκειμένου να τους βοηθήσουν να ενισχύσουν την δημοτικότητα του site τους και να αποκτήσουν με αυτό το τρόπο περισσότερους επισκέπτες και μελλοντικούς πελάτες. Καταφέρνουν τους στόχους που θέτουν με τις υπηρεσίες βελτιστοποίησης για τις μηχανές αναζήτησης (Search Engine Optimization).

Οι υπηρεσίες SEO αποτελούν μία από τις ισχυρές στρατηγικές του digital marketing. Πρόκειται για ένα σύνολο τεχνικών που υλοποιούνται σε μία ιστοσελίδα ώστε να βελτιωθεί και να γίνει αντιληπτή από τις μηχανές αναζήτησης. Στην συνέχεια, αφού αξιολογηθεί από αυτές για το περιεχόμενό της και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κατατάσσεται στις υψηλές θέσεις των αποτελεσμάτων.

Έτσι, γίνεται ευκολότερο για το κάθε χρήστη του διαδικτύου να προσέξει το website που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Google ή κάποιας άλλης μηχανής αναζήτησης και να εισέλθει σε αυτό. Ακόμα, οι εταιρείες προώθησης ιστοσελίδων ασχολούνται με όλες τις στρατηγικές του ψηφιακού μάρκετινγκ, όπως το content marketing, το social media marketing, το email marketing, το SMS marketing, το video marketing κλπ.

Συνεπώς, μία εταιρεία SEO, θα τις εξετάσει όλες και στο τέλος θα αποφασίσει, με την σύμφωνη γνώμη του πελάτη της, την πιο ταιριαστή πρακτική μάρκετινγκ για την προβολή της επαγγελματικής σελίδας και την ενίσχυση της επισκεψιμότητας του.

Οι κατηγορίες των υπηρεσιών βελτιστοποίησης SEO

Οι υπηρεσίες του Search Engine Optimization διαχωρίζονται σε On-Site (ή On- Page) και σε Off-Site (ή Off-Page). Στην On-Site βελτιστοποίηση οι ενέργειες που πραγματοποιούνται εστιάζονται εσωτερικά του site προκειμένου να γίνει πιο φιλικό προς τους επισκέπτες και τις μηχανές αναζήτησης.

Έτσι, αυξάνονται ή μειώνονται τα internal links (εσωτερικοί σύνδεσμοι), διορθώνεται η ταχύτητα φόρτωσης, βρίσκονται οι κατάλληλες λέξεις-κλειδιά και τοποθετούνται σε ορισμένα σημεία που θα βοηθήσουν την Google να καταλάβει καλύτερα το περιεχόμενο και την χρησιμότητα του κάθε website. Οι τακτικές που πραγματοποιούνται στο Off-Site SEO γίνονται εκτός της ιστοσελίδας και εστιάζονται  στην απόκτηση ποιοτικών εξωτερικών συνδέσμων.

Γιατί να απευθυνθείτε σε μία εταιρεία προώθησης site

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προσλάβετε ειδικούς για την προώθηση της ιστοσελίδας σας. Ένας από τους πρόδηλους λόγους είναι πως θα λάβετε επαγγελματική βοήθεια από έμπειρα άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο λειτουργίας των μηχανών αναζήτησης. Μία επένδυση στο SEO έχει την ικανότητα να διαφοροποιήσει μία μικρομεσαία επιχείρηση από τις άλλες.

Ακόμα, δεν θα σταματήσει η συνεργασία με τους ειδικούς μόλις εμφανιστούν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στο website σας. Έτσι θα νιώθετε μία περαιτέρω σιγουριά, γνωρίζοντας πως ο ειδικός του SEO θα βρίσκεται δίπλα σε σας και στην ιστοσελίδα σας εσαεί. Σε τακτά χρονικά διαστήματα θα προβαίνει σε αλλαγές ή διορθώσεις προκειμένου να μη μειωθούν οι επισκέπτες που κερδήθηκαν με προηγούμενη τακτική.

Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη για εσάς SEO εταιρεία

Είστε έτοιμος να συνεργαστείτε με μία εταιρεία για να ευημερήσει το website σας; Μπράβο! Το μόνο που μένει είναι να κάνετε προσεκτικά βήματα, ώστε να επιλέξετε τους ιδανικούς επαγγελματίες.

Αρχικά, σκεφτείτε τι στόχο θέλετε να πετύχετε με την πρόσληψη ενός ειδικού στην προώθηση της ιστοσελίδας. Αν σας βοηθάει περισσότερο, καταγράψτε σε ένα σημειωματάριο στόχους, όπως:

  • Αύξηση επισκεπτών,
  • Αύξηση πωλήσεων,
  • Ενίσχυση του brand σας, της αξιοπιστίας κλπ.

Έπειτα, ξεκινήστε την αναζήτηση της εταιρείας. Αν δεν γνωρίζετε κάποιο άτομο που έχει προσλάβει SEO Specialist και έμεινε ικανοποιημένο, κάντε την δική σας έρευνα σε μηχανή αναζήτησης. Μία αξιόλογη εταιρεία SEO με έμπειρους εργαζόμενους θα βρίσκεται στα πρώτα αποτελέσματα της Google.

Μόλις εστιάσετε σε 3-4 εταιρείες, αφιερώστε αρκετό χρόνο για να δείτε προηγούμενες δουλειές της κάθε μίας, προτού επιλέξετε με ποια θα συνεργαστείτε. Παρατηρήστε αν τα προηγούμενα projects ήταν σχετικά με το δικό σας επαγγελματικό τομέα. Αν έχετε την δυνατότητα, μιλήστε και με προηγούμενους πελάτες για να σας μεταφέρουν την εμπειρία τους.

Όταν μιλήσετε με τα άτομα της εταιρείας, προσέξτε για το πώς θα παρουσιάσουν την δουλειά τους. Για παράδειγμα, αν σας υποσχεθούν πως θα βρεθεί η ιστοσελίδα σας μέσα σε δύο ώρες στην πρώτη θέση των μηχανών αναζήτησης, μη τους πιστέψετε. Δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο. ΄

Ολοκληρώνοντας, για να είστε βέβαιοι για την επιλογή της σωστής εταιρείας, κάντε ερωτήσεις όπως «Ποια στρατηγική θα ακολουθήσετε στο website;», «Θα δημιουργήσετε νέο περιεχόμενο ή θα βελτιστοποιήσετε το ήδη υπάρχον;», «Με ποιο τρόπο θα δημιουργήσετε links;»

SEO Dominator: Η πιο Εξειδικευμένη Εταιρεία Προώθησης Ιστοσελίδων στην Ελλάδα

Call Now ButtonΚαλέστε μας τώρα