Η καλύτερη λύση για μια επιχείρηση στην Πάτρα που θέλει να βελτιώσει την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας της και κατ’ επέκταση και τα κέρδη που προκύπτουν από αυτή, είναι σίγουρα το SEO.

Ο όρος SEO είναι κάτι που ακούγεται συχνά όταν μιλάμε για το internet και την επισκεψιμότητα μιας ιστοσελίδας, τι είναι όμως ακριβώς; Εδώ θα μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το SEO καθώς και θα αποκτήσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να μπορέσετε να επιλέξετε την καλύτερη τεχνική για να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας.

Τι είναι το SEO

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή απαντώντας ένα πολύ σημαντικό ερώτημα όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται: τι είναι το SEO; Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι SEO σημαίνει Search Engine Optimization το οποίο μπορεί να μεταφραστεί στη γλώσσα μας σαν βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μιας διαδικασία η οποία αποτελείται από πολλές επιμέρους τεχνικές που βασίζονται σε συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά, σκοπός της οποίας είναι μια ιστοσελίδα να πετυχαίνει όσο το δυνατόν καλύτερη κατάταξη στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, με έμφαση στη Google αφού αυτή είναι και μοναδική μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των χρηστών του διαδικτύου. Με απλά λόγια λοιπόν χάρη στο SEO, όταν κάποιος χρήστης κάνει μια αναζήτηση για κάποια λέξη-κλειδί που σχετίζεται με την ιστοσελίδα, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, το site σας θα εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων. Το SEO γίνεται σε δύο φάσεις: η πρώτη αφορά κινήσεις και παρεμβάσεις στο ίδιο το site και η δεύτερη λαμβάνει χώρα έξω από αυτό. Αργότερα θα μιλήσουμε αναλυτικά για την κάθε φάση.

Πως λειτουργεί η μηχανή αναζήτησης της Google

Στις μέρες μας δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η Google έχει γίνει συνώνυμο της αναζήτησης στο διαδίκτυο. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον περίφημο αλγόριθμο της και στον γενικότερο τρόπο με τον οποί λειτουργεί, ο οποίος και τις επιτρέπει να παρέχει στους χρήστες αξιόπιστα και ακριβή αποτελέσματα για τις αναζητήσεις τους, όσο συγκεκριμένες και αν είναι αυτές. Για να καταλάβετε λοιπόν καλύτερα τι είναι το SEO και πως θα σας βοηθήσει, θα πρέπει πρώτα να δούμε σε γενικές γραμμές πως «δουλεύει» η Google.

Το κλειδί για τη λειτουργία της Google είναι οι λεγόμενες «αράχνες» ή crawlers. Πρόκειται για ειδικά προγράμματα τα οποία «τριγυρνάνε» στον ιστό του διαδικτύου και σκανάρουν τις ιστοσελίδες για πληροφορίες και δεδομένα τα οποία και στέλνουν σε έναν ειδικό ευρετήριο. Όταν γίνεται μια αναζήτηση ο αλγόριθμος της Google αναλαμβάνει να ψάξει στο ευρετήριο αυτό και να βρει τα πιο σχετικά αποτελέσματα τα οποία και θα παρουσιάσει στον χρήστη με συγκεκριμένη σειρά. Η διαδικασία επιλογής και κατάταξης γίνεται με βάση περισσότερους από διακόσιους ειδικούς παράγοντες και παραμέτρους. Όσο πιο ψηλά εμφανίζεται ένα αποτέλεσμα στη σελίδα αποτελεσμάτων, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να το κλικάρει ο χρήστης. Αυτό σημαίνει ότι η επισκεψιμότητα μιας ιστοσελίδας συνδέεται άρρηκτα με τη κατάταξη της στις σελίδες αποτελεσμάτων σχετικών αναζητήσεων στη Google.

Ποια είναι τα οφέλη του SEO

Στοχευμένη επισκεψιμότητα

Θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει ότι τα τελευταία χρόνια ο κόσμος στρέφεται όλο και περισσότερο στο internet για να διαφημιστεί. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πολύ απλός: με το internet marketing η ιστοσελίδα ή η διαφήμιση σας θα εμφανιστεί σε άτομα που ψάχνουν για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, οπότε και οι πιθανότητες να επισκεφτούν την ιστοσελίδα σας και να κάνουν κάποια αγορά ή άλλη κίνηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Μιλάμε λοιπόν για στοχευμένη προβολή κι επισκεψιμότητα με μεγάλες πιθανότητες μετατροπής σε πώληση. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, το διαδίκτυο είναι σαφώς πιο αποτελεσματικό σαν μέσο προώθησης και ανάπτυξης μιας επιχείρησης απ’ ότι οι «παραδοσιακές» διαφημίσεις σε ΜΜΕ κι έντυπα.

Αύξηση επισκεψιμότητας

Δεδομένου ότι η επισκεψιμότητα μιας ιστοσελίδας συνδέεται με τη θέση της στις σελίδες αποτελεσμάτων της Google, είναι απόλυτα λογικά πως βελτιώνοντας την κατάταξη της ιστοσελίδας σας στις εν λόγω σελίδες μέσω του SEO θα αυξήσετε και των αριθμό επισκεπτών σε αυτή.

Τα οργανικά αποτελέσματα λαμβάνουν πολύ περισσότερα κλικ από τα πληρωμένα αποτελέσματα

Όταν μιλάμε για προώθηση μιας ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, η πρώτη σκέψη που περνάει από το μυαλό των περισσότερων είναι το Google AdWords, στην ουσία πρόκειται για στοχευμένες διαφημίσεις οι οποίες εμφανίζουν συγκεκριμένες ιστοσελίδες όταν γίνονται σχετικές αναζητήσεις. Οι διαφημίσεις αυτές εμφανίζονται σε ειδικά πλαίσια πάνω από τα «κανονικά» – τα λεγόμενα οργανικά – αποτελέσματα. Το θέμα είναι ότι οι συγκεκριμένες διαφημίσεις δεν αυξάνουν την επισκεψιμότητα μιας ιστοσελίδας όσο το SEO. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί απλά ο κόσμος εμπιστεύεται τα αποτελέσματα της Google περισσότερο από τις διαφημίσεις της!

Αύξηση δημοφιλίας της επωνυμίας σας

Όπως είπαμε και πριν, ο κόσμος εμπιστεύεται την Google και τα αποτελέσματα της και γνωρίζει ότι τα αποτελέσματα που βγαίνουν στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων είναι και τα πιο χρήσιμα γι’ αυτούς. Αυτό λοιπόν που πρέπει να ξέρετε είναι ότι η μακρόχρονη παρουσία μιας ιστοσελίδας στις πρώτες θέσεις των αποτελεσμάτων της προσδίδει κύρος. Με άλλα λόγια, η ιστοσελίδα αυτή και η επιχείρηση που συνδέεται με αυτή αποκτά αναγνωσιμότητα και γίνεται συνώνυμη της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται. Η καλή κατάταξη στα αποτελέσματα της Google είναι ο καλύτερος τρόπος για να ισχυροποιήσετε το brand σας.

Ποια είναι η διαδικασία προώθησης SEO σε μια ιστοσελίδα

Όπως είπαμε και στην αρχή, το SEO γίνεται σε δύο φάσεις: η πρώτη αφορά την ίδια την ιστοσελίδα ενώ η δεύτερη λαμβάνει χώρα έξω από αυτή. Ας τις δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

1. On-Page ή εσωτερική βελτιστοποίηση

2. Off-Page ή εξωτερική βελτιστοποίηση

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:

1. Το On-Page SEO περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες και τις βελτιστοποιήσεις που αφορούν κομμάτια της ιστοσελίδας όπως:

  • Τεχνικά θέματα
  • Σελίδες προορισμού
  • Αρχιτεκτονική
  • SEO Βελτιστοποίηση περιεχομένου

Το On-Page SEO θέτει τα θεμέλια που θα σας βοηθήσουν στην προώθηση μελλοντικά.

2. Το Off-Page SEO περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες και τις βελτιστοποιήσεις εκτός ιστοσελίδας που αφορούν κομμάτια όπως:

  • Δημοφιλία
  • Κύρος
  • Δύναμη
  • Σχετικότητα
  • Συνδεσιμότητα με άλλες ιστοσελίδες

Το Off-Page SEO είναι γνωστό και ως εξωτερικό SEO γιατί αφορά κινήσεις και τεχνικές που συμβαίνουν έξω από την ιστοσελίδα τη κατάταξη της οποίας προσπαθεί να βελτιώσει ένα ειδικός SEO. Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική φάση, ίσως και πιο σημαντική από το on-page SEO το οποίο και αφορά αλλαγές στην ίδια την ιστοσελίδα, η οποία απαιτεί πολύ σχεδιασμό και μεγάλη προσοχή στην εκτέλεση ενώ απαιτείται κι εκτενής μελέτη του ανταγωνισμού και της αγοράς στην οποία δραστηριοποιείται η επιχείρηση.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να υλοποιηθεί προώθηση SEO σε μια ιστοσελίδα

Το SEO είναι γενικά πολύ ευέλικτο και προσαρμόζεται στις ανάγκες και τους στόχους κάθε ιστοσελίδας κι επιχείρησης. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους και πολλές τεχνικές. Αυτό που πρέπει πάντα να θυμάστε είναι ότι το SEO είναι μια διαδικασία που χρειάζεται αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Επίσης, θα πρέπει να κατανοήσετε ότι τα αποτελέσματα του SEO δεν είναι άμεσα ορατά, αλλά έχουν πάρα πολύ μεγάλη διάρκεια. Ας δούμε λοιπόν τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κάνετε SEO στο site σας.

Τρόποι για να κάνετε SEO στην ιστοσελίδα σας

1ος τρόπος: Nα το κάνετε μόνοι σας. Αν νομίζετε ότι «το έχετε» με τους υπολογιστές και το διαδίκτυο, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε μόνοι σας SEO στο site σας. Θα πρέπει όμως να ξέρετε ότι η σχεδίαση μιας στρατηγικής SEO απαιτεί πολύ χρόνο και ειδικές γνώσεις κι εργαλεία, ενώ το παραμικρό λάθος μπορεί να βλάψει ανεπανόρθωτα την κατάταξη της ιστοσελίδας σας. Αν δεν μπορείτε να επενδύσετε τον απαραίτητο χρόνο και τον κόπο για σωστό SEO, καλό θα ήταν να μην κάνετε πειράματα.

2ος τρόπος: Να το αναθέσετε σε έναν γνωστό σας ή έναν ελεύθερο επαγγελματία. Εννοείται ότι αν δεν μπορείτε εσείς να κάνετε το SEO της ιστοσελίδας σας, θα πρέπει να το αναθέσετε σε κάποιον με τις ανάλογες γνώσεις, Αυτός μπορεί να είναι κάποιος γνωστός σας ή κάποιος freelancer που μπορείτε να βρείτε από το internet. Πριν να προσλάβετε κάποιον όμως θα πρέπει οπωσδήποτε να ζητήσετε να δείτε δείγματα της δουλειάς του και μετρήσιμα αποτελέσματα στρατηγικών που έχει ολοκληρώσει. Μην εμπιστευθείτε τον πρώτο τυχόντα για κάτι τόσο σημαντικό.

3ος τρόπος: Να το αναθέσετε σε μια εξειδικευμένη εταιρεία. Η καλύτερη και πιο ασφαλής λύση για την προώθηση της ιστοσελίδας σας είναι να αναθέσετε το SEO σε μια εξειδικευμένη επιχείρηση. Οι επιχειρήσεις του ειδικεύονται στο SEO έχουν ειδικά καταρτισμένο προσωπικό και μεγάλη εμπειρία σε διάφορες αγορές, κάτι που τους δίνει μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των freelancers. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις SEO θα σας παρουσιάσουν και μετρήσιμα αποτελέσματα για τη δουλειά τους, κάτι που σίγουρα θα σας βοηθήσει να κάνετε την επιλογή σας.

Στην Πάτρα δραστηριοποιούνται αρκετές επιχειρήσεις SEO, πώς όμως θα επιλέξετε την καλύτερη; Ας δούμε μερικά πολύ σημαντικά κριτήρια επιλογής για μια σωστή έρευνα αγοράς.

Ποια είναι τα κριτήρια για να επιλέξετε μια εταιρεία SEO

Όταν θα ψάξετε για επιχείρηση SEO στη Πάτρα, το πρώτο που θα πρέπει να κοιτάξετε είναι η κατάταξη των ιστοσελίδων των επιχειρήσεων στα αποτελέσματα της αναζήτησης που θα κάνετε στη Google. Αν μια επιχείρηση που υπόσχεται ότι τα βελτιώσει τη θέση σας στη Google δεν μπορεί να πετύχει καλή κατάταξη για τη δική της ιστοσελίδα, τότε απλά δεν αξίζει την εμπιστοσύνη σας.

Το δεύτερο κριτήριο σας θα πρέπει να είναι το χρονοδιάγραμμα που θα σας θέσει μια επιχείρηση για τις υπηρεσίες της και τα αποτελέσματα τους. Θα πρέπει πάντα να θυμάστε ότι το SEO χρειάζεται χρόνο τόσο για να γίνει σωστά όσο και για να γίνουν αισθητά τα αποτελέσματα του. Αν κάποιος σας υπόσχεται γρήγορα ή άμεσα αποτελέσματα SEO, στην καλύτερη περίπτωση υπερβάλει, στη χειρότερη προσπαθεί να σας εξαπατήσει. Καλό θα ήταν να μην τον προτιμήσετε.

Τέλος, πριν προσλάβετε μια επιχείρηση θα πρέπει να σας παρουσιάσει ένα απολύτως εξατομικευμένο στρατηγικό σχέδιο απόλυτα προσαρμοσμένο στους στόχους και τις ανάγκες σας. Το σχέδιο αυτό θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια καλύτερη ιδέα για τις τεχνικές SEO που θα πραγματοποιηθούν αλλά θα είναι και ο «μπούσουλας» με βάση τον οποίο θα εκτιμάτε την αποτελεσματικότητα των εν λόγω τεχνικών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμπιστευθείτε μια επιχείρηση που δεν θα σας παρουσιάσει ένα στρατηγικό σχέδιο.

Γιατί να επιλέξετε εμάς

Η SEO Dominator είναι από τις επιχειρήσεις SEO με τα περισσότερα χρόνια παρουσίας στη Πάτρα αλλά και την Ελλάδα γενικότερα, πράγμα που τη συγκαταλέγει στους ηγέτες του κλάδου. Η μακρόχρονη κι επιτυχημένη πορεία της αποτελεί και την καλύτερη απόδειξη για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει. Είναι σίγουρα μια από τις πιο έμπειρες και αξιόλογες επιχειρήσεις SEO της χώρας και μια από τις λίγες πουν είναι σε θέση να προσφέρει εγγυήσεις για τη δουλειά και τα αποτελέσματα της.

Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι το γεγονός ότι κάθε πελάτης αποτελεί για μας μια ξεχωριστή περίπτωση, οπότε και το project του θα μελετηθεί και θα οργανωθεί με βάση τις ειδικές ανάγκες και τους στόχους του. Κάθε στρατηγικό μας σχέδιο σχεδιάζεται από μηδενική βάση ώστε να ταιριάζει απόλυτα στον κάθε πελάτη και την επιχείρηση του, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στους ανταγωνιστές του και τη γενικότερη κατάσταση της αγοράς.

Ένα άλλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι τα αποτελέσματα που προσφέρουμε στους πελάτες μας είναι πάντα μετρήσιμα και βασίζονται πάντα στα πιο έγκυρα δεδομένα. Αυτό στην ουσία εγγυάται την αποτελεσματικότητα των στρατηγικών μας αλλά κι επιτρέπει στους πελάτες μας να ξέρουν ανά πάσα στιγμή πόσο μεγάλο είναι το κέρδος τους από το SEO και κατά πόσο αυτό αυξάνεται.

Τέλος, λόγω της πολύχρονης παρουσίας μας στον χώρο του SEO στη Πάτρα και όλη τη χώρα μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι είμαστε μια από τις πιο έμπειρες επιχειρήσεις του κλάδου, αν όχι η πιο έμπειρη. Έχουμε εκτελέσει επιτυχώς στρατηγικές σε πάρα πολλές και διαφορετικές αγορές κι έχουμε αποκομίσει γνώσεις που μας επιτρέπουν να έχουμε μεγάλη ευελιξία στον σχεδιασμό στρατηγικών και τεχνικών SEO.

Αν λοιπόν θέλετε εγγυημένα και μετρήσιμα αποτελέσματα SEO με μεγάλη αντοχή στον χρόνο, η SEO Dominator είναι η πρώτη και η μόνο επιλογή σας!

Στοιχεία

Επικοινωνίας

Φόρμα

Συνεργασίας