Έχετε επιχείρηση στην Ελλάδα και θέλετε να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας με τεχνικές SEO;

Παρακάτω θα διαβάσετε τι είναι το SEO, πως λειτουργεί, ποια είναι τα οφέλη του και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας.

Τι είναι το SEO

Το Search Engine Optimization ή αλλιώς SEO, είναι μια τεχνική προώθησης στη μηχανή αναζήτησης της Google, η οποία βελτιώνει τις κατατάξεις της ιστοσελίδας σας στα οργανικά αποτελέσματα, σε λέξεις-κλειδιά της αγοράς στην οποία δραστηριοποιήστε. H συγκεκριμένη αυτή τεχνική προώθησης εφαρμόζεται στην ιστοσελίδα σας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, με στόχο να έχετε υψηλές κατατάξεις στην πρώτη σελίδα της Google, για λέξεις-κλειδιά που σας ενδιαφέρουν και περιγράφουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να αυξηθεί η στοχευμένη επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας.

Πως λειτουργεί η μηχανή αναζήτησης της Google

H Google διαθέτει ένα πρόγραμμα ανίχνευσης που συλλέγει πληροφορίες σχετικά με όλο το περιεχόμενο που μπορεί να βρει στο διαδίκτυο. Οι ανιχνευτές αυτοί επιστρέφουν την πληροφορία που εντοπίζουν πίσω στη Google η οποία δημιουργεί ένα ευρετήριο. Έπειτα αυτό το ευρετήριο τροφοδοτείτε από έναν αλγόριθμο ο οποίος προσπαθεί να ταιριάξει όλα αυτά τα δεδομένα με την αναζήτηση που κάνετε στην μηχανή. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε η κατάταξη σας στη Google. Οι αλγοριθμικοί παράγοντες που επηρεάζουν τις κατατάξεις στη μηχανή αναζήτησης είναι πάνω από 200. Αυτοί ορίζουν τη θέση κάθε ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα που εμφανίζονται σε ανθρώπους που κάνουν αναζητήσεις. Η Google, έχει σαν στόχο οι χρήστες της να μπορούν να βρίσκουν τα καλύτερα και τα πιο σχετικά αποτελέσματα, για οποιαδήποτε αναζήτηση και αν πραγματοποιήσουν.

Ποια τα οφέλη μιας ομάδας SEO Specialists

Στοχευμένη επισκεψιμότητα

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά «εξερχόμενα» κανάλια διαφήμισης, τα οποία περιλαμβάνουν την προσέγγιση των καταναλωτών είτε θέλουν να ακούσουν για εσάς είτε όχι, όπως για παράδειγμα η τηλεόραση, το ραδιόφωνο ή τα ενημερωτικά φυλλάδια, το SEO εστιάζει στο να διευκολύνει το κοινό σας να σας βρει όταν θέλει να ψάξει πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα σας ή τις υπηρεσίες σας. Όταν εστιάζετε στην προσέλκυση ανθρώπων που αναζητούν στοχευμένα πληροφορίες που σχετίζονται με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, θα είστε πολύ πιο αποτελεσματικοί στην προσέγγιση του κοινού που θέλετε να προσελκύσετε.

Αύξηση επισκεψιμότητας

Το αποτέλεσμα του να βρίσκεστε στην πρώτη σελίδα των οργανικών αποτελεσμάτων της Google, για στοχευμένες λέξεις-κλειδιά που περιγράφουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, έχει σαν αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι αναζητητές να βρίσκουν την ιστοσελίδα σας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας.

Τα οργανικά αποτελέσματα λαμβάνουν πολύ περισσότερα κλικ από τα πληρωμένα αποτελέσματα

Αν και οι διαφημίσεις AdWords εμφανίζονται πάνω από τις οργανικές κατατάξεις, το 71,33% των ανθρώπων που πραγματοποιούν αναζητήσεις στη Google, προτιμούν τα οργανικά αποτελέσματα της πρώτης σελίδας. Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των κλικ, για οποιαδήποτε αναζήτηση, πηγαίνει στα οργανικά αποτελέσματα, και πιο συγκεκριμένα, στα οργανικά αποτελέσματα της πρώτης σελίδας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι χρήστες εμπιστεύονται τον αλγόριθμο της Google. Γνωρίζουν ποια είναι τα σημεία διαφήμισης και επιλέγουν να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες που η μηχανή αναζήτησης έχει αποφασίσει ότι αξίζουν να βρίσκονται εκεί, γιατί ξέρουν ότι στα οργανικά αποτελέσματα θα βρουν τις καλύτερες και τις πιο σχετικές ιστοσελίδες για αναζήτηση που πραγματοποίησαν.

Αύξηση δημοφιλίας της επωνυμίας σας

Η υψηλή κατάταξη της ιστοσελίδας σας στη Google μπορεί να σας εγγυηθεί υψηλά ποσοστά μετατροπών επισκεψιμότητας. Εάν η ιστοσελίδα σας βρίσκεται στην πρώτη, δεύτερη ή τρίτη θέση των οργανικών αποτελεσμάτων, θα δημιουργήσει στους πελάτες σας την ιδέα ότι είστε μια από τις κορυφαίες ιστοσελίδες στην συγκεκριμένη αγορά. Εμπνέει μια αίσθηση αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι χρήστες να μαθαίνουν και να εξοικειώνονται με την επωνυμία της εταιρείας σας. Όσο διατηρείτε υψηλές θέσεις στα οργανικά αποτελέσματα της πρώτης σελίδας της Google, τόσο θα ενισχύεται αυτή η ιδέα και η αίσθηση εμπιστοσύνης.

Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν οι αναζητήσεις της επωνυμίας της εταιρείας σας και όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα αναζητούν στη Google κατευθείαν εσάς και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρετε.

Ποια είναι η διαδικασία προώθησης SEO σε μια ιστοσελίδα

H διαδικασία της προώθησης ιστοσελίδας μέσω SEO χωρίζετε σε 2 κομμάτια τα οποία θα πρέπει να είναι πλήρως ολοκληρωμένα για να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα. Τα 2 αυτά κομμάτια που θα πρέπει να πληρεί η ιστοσελίδα σας είναι:

1. On-Page ή εσωτερική βελτιστοποίηση

2. Off-Page ή εξωτερική βελτιστοποίηση

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:

1. Το On-Page SEO περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες και τις βελτιστοποιήσεις που αφορούν κομμάτια της ιστοσελίδας όπως:

  • Τεχνικά θέματα
  • Σελίδες προορισμού
  • Αρχιτεκτονική
  • SEO βελτιστοποίηση περιεχομένου

Το On-Page SEO θέτει τα θεμέλια που θα σας βοηθήσουν στην προώθηση μελλοντικά.

2. Το Off-Page SEO περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες και τις βελτιστοποιήσεις εκτός ιστοσελίδας που αφορούν κομμάτια όπως:

  • Δημοφιλία
  • Κύρος
  • Δύναμη
  • Σχετικότητα
  • Συνδεσιμότητα με άλλες ιστοσελίδες

Το Off-Page SEO είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της προώθησης και το πιο δύσκολο και περίπλοκο, για αυτό και χρειάζεται χρόνο και μελέτη. Όλες αυτές οι ενέργειες γίνονται μετά από έρευνα σε σχέση με τους ανταγωνιστές αλλά και βάσει των κριτηρίων και των κανόνων της Google.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να υλοποιηθεί προώθηση SEO σε μια ιστοσελίδα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε SEO στην ιστοσελίδα σας. Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι όποιον τρόπο και αν επιλέξετε, το SEO είναι μια διαδικασία η οποία απαιτεί γνώσεις και χρόνο. Θα πρέπει δηλαδή, αυτός που θα αναλάβει την ιστοσελίδα σας, να έχει εξειδικευμένες γνώσεις πάνω σε ιστοσελίδες και στο πως λειτουργεί μηχανή αναζήτησης της Google, γιατί είναι ένας πολύ περίπλοκος τομέας, αλλά και υπομονή γιατί τα αποτελέσματα θα χρειαστούν χρόνο.

Τρόποι για να κάνετε SEO στην ιστοσελίδα σας

1ος τρόπος: Nα το αναλάβετε μόνοι σας. Το να επιλέξετε να κάνετε μόνοι σας SEO στην ιστοσελίδα σας, προϋποθέτει να γνωρίζετε τους κανόνες και τις αρχές που ορίζει η μηχανή αναζήτησης. Επίσης χρειάζεται εμπειρική γνώση και αντίληψη για το πώς συμπεριφέρεται η μηχανή αναζήτησης σε πιθανές ενέργειες που υλοποιείτε στην ιστοσελίδα σας. Τέλος, χρειάζεστε συγκεκριμένα εργαλεία SEO που θα σας βοηθήσουν να αναλύετε και να επεξεργάζεστε δεδομένα σε καθημερινή βάση. Αν δεν έχετε τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι μάταιο να το κάνετε μόνοι σας, γιατί πολύ απλά δεν θα έχει αποτελέσματα και αντιθέτως μπορεί να δημιουργήσει ανεπανόρθωτα προβλήματα στην ιστοσελίδα.

2ος τρόπος: Να το αναλάβει ένας γνωστός σας ή ένας ελεύθερος επαγγελματίας. Το να επιλέξετε να κάνετε SEO στην ιστοσελίδα σας μέσω ενός γνωστού σας ή ενός ελεύθερου επαγγελματία, προϋποθέτει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και την εμπειρία που απαιτείται για να κάνει κάτι τέτοιο. Εκτός από την τεχνογνωσία που είναι απαραίτητη, θα πρέπει να μπορεί να σας δείξει και αποτελέσματα της δουλειάς του από προηγούμενους πελάτες, για να μπορέσετε και εσείς να τον εμπιστευθείτε για να αναλάβει την ιστοσελίδα σας. Εάν δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις και την εμπειρία που απαιτείται ή δεν μπορεί να σας δείξει κάποια αποτελέσματα δουλειάς, καλό θα είναι να μην τον προτιμήσετε.

3ος τρόπος: Να το αναλάβει μια εταιρεία. Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε SEO στην ιστοσελίδα σας είναι να συνεργαστείτε με μια εξειδικευμένη εταιρεία. Μια εξειδικευμένη εταιρεία, έχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία για να μπορέσει να καταφέρει τα αποτελέσματα που θέλετε και είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να καταφέρετε τους στόχους σας. Βέβαια, όλες οι εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες προώθησης ιστοσελίδων, δεν έχουν την ίδια τεχνογνωσία και την ίδια εμπειρία πάνω στον τομέα, άρα θα πρέπει να έχετε πολύ συγκεκριμένα κριτήρια και να είστε αυστηροί όταν έρθει η ώρα να επιλέξετε.

Ποια είναι τα κριτήρια για να επιλέξετε έναν SEO Expert – SEO Specialist

Καταρχάς, υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες στην Ελλάδα που προσφέρουν υπηρεσίες προώθησης ιστοσελίδων. Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να εμπιστεύεστε εταιρείες οι οποίες δεν έχουν καλές κατατάξεις για την ιστοσελίδα τους. Είναι παράλογο να εμπιστευτείτε μια τέτοια εταιρεία, η οποία προσφέρει μια υπηρεσία την οποία δε μπορεί να εκμεταλλευτεί για την δική της ιστοσελίδα και δεν έχει την δυνατότητα να είναι ορατή στην μηχανή αναζήτησης. Όταν θέλετε να συνεργαστείτε με μια αξιόπιστη εταιρεία, αναρωτηθείτε: “Αν δεν μπορούν να φέρουν υψηλές κατατάξεις για την ιστοσελίδα τους, θα μπορέσουν να φέρουν για την δική μου ιστοσελίδα;” Η απάντηση είναι προφανής. Σε καμία περίπτωση.

Επίσης δε θα πρέπει να εμπιστεύεστε SEO Experts που σας υπόσχονται εντυπωσιακά αποτελέσματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Το SEO είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και υπομονή για να μπορέσουν να επιτευχθούν τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Τέλος, δε θα πρέπει να εμπιστεύεστε SEO Experts που δεν σας παρουσιάζουν ένα στρατηγικό πλάνο SEO για την ιστοσελίδα σας. Αν δεν υπάρχει κάποιο πλάνο, τότε και οι ενέργειες που θα υλοποιηθούν δεν θα εξυπηρετούν τις ανάγκες και τους στόχους σας, και κατά συνέπεια δε θα επιτευχθούν πότε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Γιατί να επιλέξετε εμάς

Η SEO DOMINATOR αποτελεί μια από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες SEO στην Ελλάδα που εγγυάται την ποιότητα των υπηρεσιών της.

Αναλαμβάνουμε να υλοποιήσουμε αποτελεσματικές και μετρήσιμες SEO στρατηγικές οργανικής προώθησης με στόχο να αναπτύξουμε την ψηφιακή σας επιχείρηση και να την ανεβάσουμε στην πρώτη σελίδα της Google. Με απόλυτα διαφανείς και αποτελεσματικές τεχνικές SEO, αναλαμβάνουμε την υλοποίηση εξατομικευμένης SEO καμπάνιας για την εταιρεία σας που επιφέρει τα αποτελέσματα που θέλετε.

Η μακροχρόνια εμπειρία που έχουμε, η συνεργασία σας με δεκάδες πελάτες σε διαφορετικές αγορές, η ανάλυση και η χρήση ποιοτικών στατιστικών και δεδομένων, σε συνδυασμό με δοκιμασμένες μεθόδους για την αύξηση της επισκεψιμότητας σε ιστοσελίδες, μας δίνουν ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σαν εταιρεία. Εμπιστευτείτε τις εγγυημένες υπηρεσίες που παρέχουμε, για την επίτευξη των στόχων της επιχείρησή σας και απολαύστε μια σταθερή ανάπτυξη για την ιστοσελίδας σας.

Στοιχεία

Επικοινωνίας

Φόρμα

Συνεργασίας