Το ξενοδοχείο σας βρίσκεται σε όμορφη τοποθεσία, οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι άριστες, αγαπάτε να εργάζεστε μαζί με μία ομάδα έμπειρων ατόμων και όλοι μαζί προσπαθείτε καθημερινά να προσφέρετε ό,τι καλύτερο για τους επισκέπτες. Πιστεύετε πως είναι αρκετό αυτό; Ίσως σας απογοητεύσω, αλλά δεν είναι. Εξαιτίας του μεγάλου ανταγωνισμού, κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση χρειάζεται να υπάρχει και ψηφιακά με την δημιουργία ενός website. Επιπλέον, είναι απαραίτητο και το SEO για την καλύτερη της διαφήμιση. Η ανάγνωση του κειμένου θα σας βοηθήσει να μάθετε, όσα δεν γνωρίζετε γι΄αυτό.

Πότε το website ενός ξενοδοχείου είναι επιτυχημένο

Για να θεωρηθεί επιτυχημένη η ιστοσελίδα της ξενοδοχειακής σας επιχείρησης, χρειάζεται να είναι ορατή στους διαδικτυακούς χρήστες που δεν την ξέρουν μα ψάχνουν πληροφορίες για να διαμείνουν σε δωμάτια κοντά στην περιοχή. Είναι αναγκαίο, αυτή να είναι εύχρηστη να φορτώνει γρήγορα, να έχει εντυπωσιακή εμφάνιση ώστε να ελκύσει και να καθοδηγήσει τους επισκέπτες να δουν τις υπηρεσίες που προσφέρει και το περιεχόμενό της να είναι σαφές, καλογραμμένο και πρωτότυπο.

Τι είναι το SEO για ξενοδοχεία

Οι SEO υπηρεσίες είναι υπεύθυνες για την ευημερία μίας ξενοδοχειακής μονάδας και για την αύξηση των κρατήσεων από νέους πελάτες. Το ‘Search Engine Optimization’ όπως είναι ολόκληρος ο όρος, σημαίνει ‘βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης’. Συνεπώς το SEO για τα ξενοδοχεία, είναι ένα σύνολο ενεργειών που γίνονται στην ιστοσελίδα μίας ξενοδοχειακής μονάδας με σκοπό να βελτιωθεί η κατάταξη της στην Google, στο Bing και σε οποιαδήποτε άλλη μηχανή αναζήτησης.

Mία ιστοσελίδα ξενοδοχείου για να πετύχει τους στόχους της και να βρεθεί στα πρώτα αποτελέσματα μίας μηχανής αναζήτησης χρειάζεται να βελτιστοποιηθεί τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της. Γι’ αυτό το λόγο το Hotel SEO κατηγοριοποιείται σε “on-page” ή “on-site” και σε  ‘off-page’ ή ‘off-site’.

Στο “on-page” γίνονται αλλαγές μέσα στο περιεχόμενο του, δηλαδή στον τίτλο του, στις φωτογραφίες που απεικονίζουν την εξωτερική εμφάνιση του ξενοδοχείου, τα δωμάτια, το προσωπικό που εργάζεται σε αυτό, στα URLs και στους εσωτερικούς συνδέσμους. Με το ‘Off-page SEO” γίνονται ενέργειες για να ισχυροποιηθεί η ταυτότητα της ξενοδοχειακής επιχείρησης και να αυξηθεί η φήμη της.

Τα πλεονεκτήματα του SEO στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Τα οφέλη που θα αποκτήσει η ιστοσελίδα σας μετά την βελτιστοποίηση της είναι πολλά και διαρκούν για αρκετά χρόνια. Το πρώτο και κυριότερο όφελος είναι πως το site σας θα βρεθεί στις υψηλότερες θέσεις της Google. Έτσι, θα γίνει ορατό στα άτομα που ενδιαφέρονται να μάθουν πληροφορίες για την διαμονή τους και αυξάνονται οι πιθανότητες να ‘κλικάρουν’ στο πρώτο αποτέλεσμα που θα δουν για να εισέλθουν στο εσωτερικό του ιστότοπου. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες του site είναι π-εύκολο να κάνουν κράτηση δωματίου και το ξενοδοχείο σας να κερδίσει ένα νέο πελάτη.

Είναι ακόμη σημαντικό το γεγονός πως η αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστοχώρου δεν είναι εξαιτίας πληρωμένων διαφημίσεων, αλλά χάρη στις στοχευμένες πρακτικές του SEO. Αυτό προσφέρει στην ιστοσελίδα και συνάμα στο ξενοδοχείο περισσότερη αξιοπιστία προς τους επισκέπτες/πελάτες.

Μία βελτιστοποιημένη ιστοσελίδα για τις μηχανές αναζήτησης σημαίνει πως η επιχείρησή σας δεν θα εξυπηρετεί μόνο πελάτες των κοντινών περιοχών αλλά και παγκοσμίως. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να επικοινωνείτε και να δέχεστε κόσμο στο ξενοδοχείο από όλες τις χώρες.

Εύκολα tips για Hotel SEO:

Αν αποφασίσετε να ξεκινήσετε την διαδικασία της βελτιστοποίησης του website σας, διαβάστε τα παρακάτω βοηθητικά tips για να έχετε άριστα αποτελέσματα.

Τα keywords συμβάλλουν στην κατάταξη της ιστοσελίδας στις πρώτες θέσεις.

Ερευνήστε τους ανταγωνιστές σας και καταγράψτε τις λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται περισσότερο με την δική σας ξενοδοχειακή επιχείρηση. Χρησιμοποιήστε το δωρεάν εργαλείο Keyword Planner για να διευκολύνει περισσότερο το έργο σας.

Μην επιλέξετε πολύ γενικές λέξεις-κλειδιά αλλά προτιμήστε αυτές που φανερώνουν αυτό που ακριβώς έχετε.

Λόγου χάρη, αν δέχεστε τα κατοικίδια στους χώρους του ξενοδοχείου που βρίσκεται στην Αθήνα, ένα ιδανικό keyword θα ήταν ‘pet friendly hotel in Athens”.

Τοποθετήστε τις λέξεις-κλειδιά που επιλέξατε σε στρατηγικά σημεία του ιστότοπου.

Προσθέστε ποιοτικά άρθρα που θα είναι χρήσιμα για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας. Παραδείγματος χάρη, θα μπορούσατε να γράψετε για τα αξιοθέατα της περιοχής όπου βρίσκεστε, για τις δραστηριότητες που θα μπορούσε να κάνει ένας επισκέπτης όταν βρεθεί στο ξενοδοχείο, να προτείνετε εστιατόρια με καλό φαγητό ή κοντινά μέρη για διασκέδαση. Προωθήστε τα κείμενα σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φροντίστε η ιστοσελίδα σας να είναι φιλική προς τις κινητές συσκευές και ελέγξτε την ταχύτητα φόρτωσής της.

Ανακεφαλαιώνοντας, το Hotel SEO είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο και συνέπεια, αλλά αξίζει να επενδύσετε στις υπηρεσίες του γιατί θα ανταμειφθείτε από τα θεαματικά αποτελέσματα που θα δείτε στην επιχείρησή σας.

 

SEO Dominator: Η πιο Εξειδικευμένη Εταιρεία Προώθησης Ιστοσελίδων στην Ελλάδα

Καλέστε μας τώρα