Σελίδα τουριστικού πρακτορείου

Όταν έγινε η πρώτη προσέγγιση με τον πελάτη, αρχές Απριλίου 2019, συναντήσαμε μια ιστοσελίδα που μετρούσε περισσότερα από 10 χρόνια παρουσίας στο διαδίκτυο και ήταν ήδη σε πολύ καλό επίπεδο επισκεψιμότητας, ξεπερνώντας τις 77.000 εμφανίσεις μηνιαίως στα οργανικά αποτελέσματα και λαμβάνοντας 1000+ click κάθε μήνα από οργανικές αναζητήσεις.

1 - greece travel - initial

Σαν στόχος της συνεργασίας μας ήταν να προωθήσουμε μια συγκεκριμένη υπηρεσία του πελάτη, που έχει να κάνει με την διοργάνωση ταξιδιών του μέλιτος στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες.

Ξεκινήσαμε με εκτεταμένο keyword research, ώστε να εντοπίσουμε τα keywords που έχουν το μεγαλύτερο value για την ιστοσελίδα.

2 - greece travel - keywords

Με βάση το keyword research, κάναμε το On Page Optimization, αναδιαμορφώνοντας τα meta data στις βασικές κατηγορίες της ιστοσελίδας, και φυσικά, στην κατηγορία που στοχοποιήσαμε.

3 - greece travel - meta data

Βελτιστοποιήσαμε τα περιφερειακά properties της ιστοσελίδας, όπως τα Social media που διέθετε ήδη αλλά και το πολύ σημαντικό Google My Business

4 - greece travel - GMB

Στην συνέχεια ξεκινήσαμε το δομημένο link building. Αρχικά κινηθήκαμε με στοχευμένες ενέργειες στην ανάπτυξη του authority της ιστοσελίδας γενικά και στην συνέχεια στην ενίσχυση της κατηγορίας honeymoon που ήταν και η στοχοποίηση της καμπάνιας.

Σε λίγους μόνο μήνες από την έναρξη της προώθησης, η απόδοση των ενεργειών άρχισε να γίνεται εμφανής. Η αύξηση της εμφανισιμότητας στα οργανικά αποτελέσματα έφτασε και ξεπέρασε το 100%. φυσικά, την ίδια ανοδική πορεία ακολούθησε και η επισκεψιμότητα:

5 - greece travel - start campaign

Η σελίδα, πλέον, εμφανίζεται στα οργανικά αποτελέσματα με περισσότερα από 3,000 keywords, εκ των οποίων 14 keywords εμφανίζονται στις πρώτες 3 θέσεις της Google.

6- greece travel - keywords so far

Η σελίδα honeymoon έχει παρουσιάσει σημαντική αύξηση στην εμφανισιμότητα:

7- greece travel - traffic so far

Οι περισσότεροι επισκέπτες της ιστοσελίδας προέρχονται από αναζητήσεις σχετικές με honeymoon:

8- greece travel - target keywords