Έχετε εταιρεία στην Αθήνα και θέλετε ν’αυξήσετε την επισκεψιμότητα του site της μέσω του SEO;

Εδώ λοιπόν θα μάθετε τα πάντα για το SEO και πως μπορεί να αυξήσει τους επισκέπτες του site σας. Επιπλέον, θα μάθετε πώς να επιλέξετε την πιο κατάλληλη τεχνική προώθησης για την ιστοσελίδα σας.

Τι είναι το SEO

Ας ξεκινήσουμε με κάποια πολύ βασικά πράγματα. Ο όρος SEO σημαίνει Search Engine Optimization, ο οποίος και μπορεί να αποδοθεί στα Ελληνικά σαν βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης. Στην ουσία πρόκειται για μια τεχνική προώθησης ιστοσελίδων η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση της κατάταξης μιας ιστοσελίδας στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google για συγκεκριμένες λέξεις – κλειδιά οι οποίες και σχετίζονται με την επιχείρηση και τα προϊόντα σας. Το SEO εφαρμόζεται τόσο στην ίδια την ιστοσελίδα, όσο κι έξω από αυτή για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα προκειμένου να αυξηθεί σημαντικά η στοχευμένη επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας και κατά συνέπεια και τα κέρδη της επιχείρησης.

Πως λειτουργεί η μηχανή αναζήτησης της Google

Το πρώτο βήμα για να καταλάβει κανείς το SEO είναι να καταλάβει πως προκύπτουν τα αποτελέσματα μιας αναζήτησης στη Google. Η Google έχει αναπτύξει ειδικά προγράμματα γνωστά ως ανιχνευτές ή crawlers τα οποία και συλλέγουν στοιχεία από το διαδίκτυο τα οποία και καταγράφουν σε ένα ειδικό «ευρετήριο». Όταν ένας χρήστης κάνει μια αναζήτηση στη Google, ένας ειδικός αλγόριθμος «σκανάρει» το ευρετήριο, βρίσκει τις πιο σχετικές ιστοσελίδες και τις παρουσιάζει στον χρήστη με μια συγκεκριμένη κατάταξη. Όσο πιο σχετική είναι μια ιστοσελίδα με την αναζήτηση, τόσο υψηλότερη θα είναι και η κατάταξη της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετικότητα είναι μόνο ένας από τους παραπάνω από 200 παράγοντες κατάταξης με βάση τους οποίους δουλεύει ο εν λόγω αλγόριθμος προκειμένου να προσφέρει στους χρήστες τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τις αναζητήσεις τους.

Ποια είναι τα οφέλη του SEO

Στοχευμένη επισκεψιμότητα

Οι διαφημίσεις στα λεγόμενα συμβατικά μέσα ενημέρωσης και διασκέδασης όπως είναι τα τηλεοπτικά κανάλια και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα σαν μέσα προώθησης μιας επιχείρησης: απευθύνονται σε όλους. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε μεγάλη απόδοση στην επένδυση σας για προώθηση της επιχείρησης σας αφού ένα μεγάλο μέρος του κοινού που θα δει ή θα ακούσει τη διαφήμιση σας απλά δεν θα ενδιαφέρεται για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Το SEO από την άλλη, απευθύνεται σε άτομα που ψάχνουν ήδη για προϊόντα και υπηρεσίες τα οποία σχετίζονται με την επιχείρησή σας, οπότε μιλάμε για έναν πολύ αποτελεσματικό τρόπο προώθησης της επιχείρησής σας.

Αύξηση επισκεψιμότητας

Όσο πιο ψηλά βρίσκεται μια ιστοσελίδα στις σελίδες αποτελεσμάτων της Google τόσο περισσότερες είναι και οι επισκέψεις που δέχεται. Μια βελτίωση της κατάταξης λοιπόν, θα συνοδευτεί και με μια σημαντική αύξηση των επισκεπτών στην ιστοσελίδα σας.

Τα οργανικά αποτελέσματα λαμβάνουν πολύ περισσότερα κλικ από τα πληρωμένα αποτελέσματα

Κάτι το οποίο δεν γνωρίζουν πολλοί που ψάχνουν για εύκολες και γρήγορε λύσεις για την προώθηση της ιστοσελίδας τους είναι το γεγονός ότι οι διαφημίσεις AdWords, η πλέον δημοφιλής «γρήγορη λύση» για online marketing, δεν είναι πολύ αποτελεσματικές. Σύμφωνα με μια έρευνα, το 71,33% των ανθρώπων θα κάνει κλικ στα οργανικά αποτελέσματα μιας αναζήτησης για κάποιο προϊόν ή υπηρεσία και όχι στις διαφημίσεις AdWords που εμφανίζονται σε ειδικά πλαίσια πάνω από αυτά. Αυτό συμβαίνει γιατί ο κόσμος απλά δεν εμπιστεύεται τις διαφημίσεις, αλλά εμπιστεύεται τα αποτελέσματα της Google και ξέρουν ότι εκεί θα βρουν αυτό που πραγματικά ψάχνουν.

Αύξηση δημοφιλίας της επωνυμίας σας

Όπως είπαμε και πριν, ο κόσμος εμπιστεύεται τα αποτελέσματα της Google και καταλαβαίνει ότι η κατάταξη στις σελίδες αποτελεσμάτων δεν είναι τυχαία. Η παρουσία μιας ιστοσελίδας στις πρώτες σελίδες των αποτελεσμάτων της Google – ή ακόμη καλύτερα, στις πρώτες θέσεις – αυτόματα της προσδίδει prestige και αποκτά κύρος στα μάτια των χρηστών της μηχανής αναζήτησης. Όσο περισσότερο είναι η ιστοσελίδα σε υψηλή θέση στη σελίδα αποτελεσμάτων, τόσο πιο αξιόπιστη κι έγκυρη θα φαίνεται στους χρήστες με αποτέλεσμα να θεωρείται από τους κύριους «παίκτες» στην αγορά της.

Το παραπάνω θα έχει σαν αποτέλεσμα οι χρήστες να ψάχνουν κατευθείαν για την επιχείρηση και τα προϊόντα σας και να μην κάνουν γενικές έρευνες, κάτι που φυσικά θα αυξήσει και τον αριθμό των πελατών σας και κατά συνέπεια και τα κέρδη σας.

Ποια είναι η διαδικασία προώθησης SEO σε μια ιστοσελίδα

Για να είναι αποτελεσματικό το SEO πρέπει να γίνει σε δύο ξεχωριστά μέρη κι εννοείται ότι κάθε μέρος πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένα. Τα δύο αυτά μέρη είναι τα εξής:

1. On-Page ή εσωτερική βελτιστοποίηση

2. Off-Page ή εξωτερική βελτιστοποίηση

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:

1. Το On-Page SEO περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες και τις βελτιστοποιήσεις που αφορούν κομμάτια της ιστοσελίδας όπως:

  • Τεχνικά θέματα
  • Σελίδες προορισμού
  • Αρχιτεκτονική
  • SEO Βελτιστοποίηση περιεχομένου

Το On-Page SEO θέτει τα θεμέλια που θα σας βοηθήσουν στην προώθηση μελλοντικά.

2. Το Off-Page SEO περιλαμβάνει όλες τις ενέργειες και τις βελτιστοποιήσεις εκτός ιστοσελίδας που αφορούν κομμάτια όπως:

  • Δημοφιλία
  • Κύρος
  • Δύναμη
  • Σχετικότητα
  • Συνδεσιμότητα με άλλες ιστοσελίδες

Το Off-Page SEO δηλαδή το εξωτερικό SEO είναι το κλειδί της προώθησης μιας ιστοσελίδας και ως εκ τούτου είναι και το βήμα που απαιτεί τον περισσότερο χρόνο και σχεδιασμό. Στην ουσία σε αυτή τη φάση γίνονται κάποιες καίριες κινήσεις με βάση τους ανταγωνιστές σας αλλά και φυσικά τον αλγόριθμο της Google.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να υλοποιηθεί προώθηση SEO σε μια ιστοσελίδα

To SEO μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Αυτό που πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας όμως είναι ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά εξειδικευμένη διαδικασία, τα αποτελέσματα της οποίας δεν γίνονται άμεσα ορατά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπιστευθείτε το SEO σας σε κάποιον με τις ανάλογες γνώσεις και φυσικά ότι θα πρέπει να έχετε και λίγη υπομονή για να γίνουν όλα όπως πρέπει.

Τρόποι για να κάνετε SEO στην ιστοσελίδα σας

1ος τρόπος: Να το αναλάβετε μόνοι σας. Εννοείται ότι μπορείτε να κάνετε SEO μόνοι σας στην ιστοσελίδα σας. Αυτό που πρέπει όμως να γνωρίζετε είναι ότι θα πρέπει να αφιερώσετε πολύ χρόνο στην απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων, ενώ φυσικά θα πρέπει να αποκτήσετε και τα απαραίτητα «εργαλεία». Εννοείται ότι λάθη στο SEO μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες για την ιστοσελίδα σας και κατ’ επέκταση για τα κέρδη σας.

2ος τρόπος: Να το αναλάβει ένας γνωστός σας ή ένας ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι φυσικό αν δεν μπορείτε να αναλάβετε μια δουλειά μόνος σας να ζητήσετε τη βοήθεια ενός φίλου σας ή ενός επαγγελματία που θα βρείτε μέσω κάποιου επαγγελματικού καταλόγου ή από το διαδίκτυο. Εννοείται ότι το άτομο που θα επιλέξετε θα πρέπει να έχει την ανάλογη εξειδίκευση αλλά και να μπορεί να σας δείξει δείγματα της δουλειά του με νούμερα και στοιχεία. Το SEO είναι πολύ σημαντικό για να το εμπιστευθείτε στον πρώτο τυχόντα.

3ος τρόπος: Να το αναλάβει μια εταιρεία. Εννοείται ότι μια επιχείρηση που ειδικεύεται στο SEO είναι η καλύτερη επιλογή για την online προώθηση της επιχείρησης σας. Η εταιρεία αυτή όχι μόνο θα έχει την απαραίτητη εμπειρία, τεχνογνωσία και όλα τα εργαλεία, αλλά θα μπορεί να αποδείξει και τη ποιότητα των υπηρεσιών της. Φυσικά δεν είναι όλες οι επιχειρήσεις ίδιες, οπότε θα πρέπει να κάνετε μια σωστή έρευνα αγοράς και να επιλέξετε την καλύτερη για σας.

Ποια είναι τα κριτήρια για να επιλέξετε μια εταιρεία SEO

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που ειδικεύονται στο SEO στην Αθήνα, οπότε θα πρέπει να κάνετε ένα «ξεσκαρτάρισμα» πριν την επιλογή σας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δείτε λοιπόν είναι η κατάταξη της ιστοσελίδας στις σελίδες αποτελεσμάτων της Google. Αν μια επιχείρηση SEO δεν μπορεί να πετύχει καλή κατάταξη για τη δική της ιστοσελίδα, πώς θα βελτιώσεις την κατάταξη της δικής σας;

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσέχετε είναι ο χρονικός ορίζοντας των αποτελεσμάτων. Αν μια εταιρεία σας πει ότι μπορεί να σας εξασφαλίσει άμεσα αποτελέσματα, καλό θα ήταν να την αποφύγετε. Θα πρέπει πάντα να θυμάστε ότι το σωστό SEO είναι μια διαδικασία που έχει μεγάλη διάρκεια και παράγει αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.

Τέλος, αν μια επιχείρηση δεν σας παρουσιάσει ένα εμπεριστατωμένο στρατηγικό πλάνο για το SEO σας, απλά δεν αξίζει της εμπιστοσύνης σας. Μόνο με ένα σωστό πλάνο μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το SEO θα πετύχει τους στόχους σας και θα καλύψεις τις ανάγκες σας.

Γιατί να επιλέξετε εμάς

Η SEO Dominator είναι μια από τις πιο έμπειρες και πιο αξιόπιστες εταιρείες SEO στην Αθήνα κι εγγυάται την ποιότητα των υπηρεσιών της.

Οι στρατηγικές SEO που υλοποιούμε προσφέρουν σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα ώστε οι πελάτες μας να ξέρουν ακριβώς πόσο έχει βελτιωθεί η κατάταξη της ιστοσελίδας τους και πόσο αυτή η βελτίωση ωφέλησε την επιχείρηση. Επιπλέον, κάθε καμπάνια μας είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στους στόχους και τις ανάγκες κάθε πελάτη ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική.

Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τις άλλες επιχειρήσεις του κλάδου είναι η μακροχρόνια παρουσία μας στον χώρο του SEO και η απόλυτα επιτυχημένη συνεργασία με πολλές επιχειρήσεις σε μεγάλη ποικιλία αγορών. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε πάντα διαφανείς διαδικασίες και υψηλής ποιότητας στατιστικά και άλλα δεδομένα για όσο το δυνατόν καλύτερα – και πάνω από όλα μετρήσιμα – εγγυημένα αποτελέσματα για κάθε επιχείρηση. Εμπιστευθείτε μας για εγγυημένη και σταθερή ανάπτυξη της ιστοσελίδας σας με πολλά και μακροχρόνια οφέλη.

Στοιχεία

Επικοινωνίας

Φόρμα

Συνεργασίας